SupCon

Information om Fidonetträffen SupCon.

SupCon anordnades den sista helgen i juli mellan 1995 och 2001 för att låta skribenterna i hobbyistdatornätverket Fidonet träffa varandra på andra sätt än bara genom elektronisk kommunikation. Förutom att småprata tävlade man mot varandra i fåniga lekar och badade i det varma Vätternvattnet (om man var så hågad, annars riskerade man att bli ikastad i alla fall).

En mer detaljerad bakgrundsberättelse finns att läsa för den som vill veta mer. Dessutom finns mer information om de olika tillfällen då detta spektakel ägt rum, läs mer nedan.

Eftersom den svenska Fidonetsidan fidonet.pp.se tyvärr inte längre finns kvar på nätet har jag satt upp en spegel av SupCon-sidorna som fanns där.

Lite besläktade länkar: Svenska Fidonet, supcon.sege.nu och En skål med chips (1997).

Dessa sidor är upphovsrättsskyddade © 1998-2011 Peter Krefting.

Peter visar och berättar

Jag har personligen bevistat detta evenemang vid flera olika tillfällen, och vare sig ni vill eller inte har jag här sammanfattat lite om vad som hände.

1995

Det mesta är fortfarande hemligstämplat.

1996

Känsliga personer varnas.

1997

Fotosafari. Jag var där, men jag gör allt för att förtränga det ;)

1998

1998 var andra gången jag besökte SupCon, den första då jag tog med mig en kamera. Jag har samlat bildbevis på att SupCon 1998 faktiskt inträffat, och länkat till andras informationssidor.

1999

Sommaren då år 2000-hysterin genomsyrade datorvärlden hade jag tyvärr inte möjlighet att bevista evenemanget, ety jag var fullt upptagen med att komma igång med mitt examensarbete. Lite information finns dock.

2000

Tjugonde århundradets sista SupCon hade jag däremot möjlighet att bevista, långväga gäst som jag var.

2001

2001 års evenemang kan närmast sammanfattas med klyschorna ”botten är nådd” och ”vi hade i alla fall tur med vädret”.

Denna sida har kontrollerats i enlighet med HTML 4.01-specifikationen $Date: 2011-07-14 08:26:53 $ | peter@softwolves.pp.se

Återgå till min ingångssida.