[Softwolves CBM]

SYS PD/C64,C128

SYS-41 till SYS-49

SYS-41 utilities

Hämta | Titta på

En samling av crunchers, packers och linkers
bestående av:
Namn Anmärkning
Timecruncher 5.0
Cruelcruncher 2.0
Cruelcruncher 2.0++ textrad
Cruelcruncher 2.5+ en massa effekter
Card Cruncher 6.1+
Proggy Crueler 2.3 Bra men långsam
Future Cruncher Pack-optimizer & Timecruncher 4.2
Crosslinker 2.0
17xx-64k-mem-linker .9 Linker f. x-minne
Front Packer 1.9 Textrad, effekter
Equal Bytepress
Xtc-Packer 1.0 $0200-$FFFF
Krejzi Packer $005E-$FFFF
Sledgehammer
4Code Zipper 1.0 Utan BASIC-rad
Supra Compactor 2.0
Byg compactor + Effekter
Equal-char Packer
Leveltimer 4.05
Levelcrueler 2.3
Level Master 1 Cruncher & packer
Screen Crunch Laddar till skärmen
Link & Crunch 2.0
Hack-Pack 2.1 Samling
Logo Creator 1.0
Verktyg för att rita logotypes.

SYS-42 utilities

Hämta | Titta på

Double-Dir V1.3
En uppdaterad version av Double-Dir från SYS-16. Ska fungera ordentligt vid printerutskrift.
Powerpack 1
En samling nyttoprogram innehållande:

SYS-43 spel

Hämta | Titta på

Pacc Mann Delux V2
En ny och förbättrad version av Pacc Mann Delux från SYS-38. Vissa animationer är förbättrade, och så finns det en ny fiende, ett äppelskjutande päron (!!). Dessutom finns nu ett tvåspelarläge.
The War Zone
Ett mycket svårt Shoot'em Up-spel. Du ska skjuta allt som rör sig och lite till. Mycket bra grafik, speciellt spritesarna. Vissa ljudeffekter kan dock bli lite störande. Endast en spelare.
Phaedra
Detta är ett spel av Tetris-typen. Tetris går ut på att man ska stapla olikformiga block i rader, och då försvinner raderna och man får mer utrymme. Denna version har bra musik, men joystickstyrningen kan ibland vara lite svår.
Atlantis Adventure
Detta äventyrsspel går ut på att du har hittat Atlantis, och du ska utforska det och ta med alla skatter tillbaka. Programmet är tråkigt nog lite långsamt.
Weather War II
Ditt hem är din borg, försvara det! Försök samtidigt att förstöra din motståndares (dator eller människa) hus med vädrets makter, samtidigt som han/hon/den/det gör likadant med ditt hus. Programmet är i BASIC, och för att få upp farten kan du kompilera det med t.ex Austro Speed eller Blitz som finns i SYS PD. Jag har sett en sådan version i ett annat PD-bibliotek, men jag vill gärna distribuera originalversionen.
Santolus
Detta spel är en variant på klassikern Uridium. Du har ett skepp (som ser väldigt konstigt ut i.o.m att det består av tre plattor ovanpå varandra), och ska flyga genom ett labyrintliknande sidscrollande landskap och skjuta ner alla motståndare.

SYS-44 nytto

Hämta | Titta på

Programläs V3.11
En uppdatering från SYS-39. Nytt är att det hela är uppbyggt runt ett menysystem. Dokumentation medföljer.
Uppdaterad version finns på SYS-48.
Source.BookDisk
Detta är källkoden (BASIC-loader) för BookDisk som SYS använder på katalogdisken. Programmet innehåller en (valbar) patch för möjlighet att ladda svenska tecken.
Atommassa V1.1
En uppdatering från SYS-39. Numera finns även atomernas namn, så du kan söka även på dem.
Duplicator V3
Ett gammalt, men bra, kopieringsprogram. Starta genom att skriva LOAD"DUPLICATOR II",8,1.
CCGMS V7
En uppdatering från SYS-16. Detta är det mest spridda terminalprogrammet för C64. Innehåller en telefonkatalog (tom).
Centronics
En utility för C128 som tillåter användning av Centronics-skrivare på User-porten med vanliga OPEN4.
Text HardCopy
Låter dig skriva ut både 40- och 80-kolumnersskärmar med ett enkelt tryck på ALT+RESTORE. För C128.
MultiCopy
Ett enkelt diskkopierarprogram.
202 Copie
Kopierar 202-blocks-filer band<->disk.
Sir Copy
Det snabbaste kopieringsprogrammet till C64:an hittills. Inkluderar väldigt snabb formateringsrutin.
Synth Sample 64
Diverse olika synth-låtar av bl.a Jarre och Vangelis.
Brandenburg, Flashdance
Två IRQ-låtar.
Diskettregister 1.6
Ett relativt långsamt diskettregister.
Register 64
Ett ordinärt registerprogram.
Registersystem 2
Ett mycket bra formulärbaserat register. Värt att titta närmare på.
64Register
Ett registerprogram.
Fast Format
Formaterar disketten.
Dobbelt-Index
Visar två directories i bredd.
GameLoader
En snabbladdare.
POKE's
Diverse POKE's som alla C64-hackare bör känna till.
Morris Miner
Ett spel som dessvärre inte fungerade på min dator. (C64:a nya modellen).

SYS-45 spel

Hämta | Titta på

Bridge
Detta är ett svenskproducerat bridge-spel. Eftersom jag inte är så bra på bridge kan jag inte bedöma programmet, men det verkar mycket verklighetstroget.

Fullständiga regler medföljer tillsammans med en manual till programmet i SpeedScript-format. (Kräver alltså ordbehandlaren SpeedScript).

Croc Down Under
Detta spel baserar sig på den berömda filmen Crocodile Dundee. Du ska ta dig genom djungeln och genom staden. Ditt enda hjälpmedel är din kniv. (Du verkar ha många eftersom du kan kasta den obegränsat antal gånger).

Mycket fin grafik för att vara skrivet i Shoot'em Up Construction Kit, men tyvärr inget ljud.

Giana Sister III
Bygger på det berömda (och förbjudna) spelet Giana Sisters. Grafiken är mycket lik originalet, men uppbyggnaden är något olika, eftersom det är skrivet i S.E.U.C.K.
Letter Attack
Ett enkelt BASIC-spel som går utt på att bokstäver faller ner i en brunn, och du ska så snabbt som möjligt trycka på motsvarande tangent på tangentbordet. Kräver fingerfärdighet.
Planet Wars in 1999
Ett planetomfattande krig råder, och det är din uppgift att i din F-1009 försvara ditt lands ära. Betyget dras dock ner av att grafiken, speciellt bakgrunden, kan bli långtråkig i längden. Skrivet i Shoot'Em Up Construction Kit.

SYS-46 adventure

Hämta | Titta på

Denna diskett innehåller fyra äventyrsspel skrivna av David C. Moffat. Alla är av typen textäventyr, dvs. det finns inga som helst illustrationer i något av spelen.

Death Valley
Du har gett dig ut i öknen för att leta efter den försvunna Hooligan-gruvan, men du har kommit vilse. Du har nu irrat omkring i tre dagar, och den enda hjälp du har är en överlevnadsmanual i pocketformat.
Light House
Amerikas fiender har stulit den hemligaste militärkoden av dem alla. Du tar på dig rollen som Dirk McBlane, hemlig agent, för att lösa fallet. Fiendespionerna håller till i en övergiven fyr på Rock Island. Du måste infiltrera fiendelägret och återta koden innan den faller i orätta händer.
Temporal
Helt plötsligt blir allting svart. Du har träffats i bakhuvudet av en fallande tegelsten. Men trots att din kropp ligger avsvimmad så arbetar din hjärna febrilt. Du har kommit in i din innersta sinnesvärld, och du kommer att uppleva drömmarnas under, men även mardrömmarnas fasor.
West
Det juli år 1868. Du har letat dig ut för att leta guld. till staden Tucson i Arizona-öknen, en civilisationens sista utpost. Du har ingenting med dig, och måste bygga upp ett nytt liv från botten.

SYS-47 nytto

Hämta | Titta på

Speedscript
Detta är en av de mest använda och spridda fria ordbehandlarna till C64/C128. På disketten ligger fyra versioner: En 19-blocks 64-version (inget versionsnummer), till detta hänvisar alla POKEs som finns i manualfilen, se nedan. En version 3.0 och en 3.2, båda för C64:an. Dessutom finns en C128-version för 80-kolumnersläget vilken är mycket trevlig att arbeta med.

Fördelen är att alla programmen använder samma tangentfunktioner (i C128-versionen kan du f.ö. även slå på insert-läge med ESC).

Manual.SPD
Denna fil innehåller instruktioner (på svenska) för användningen av Speedscript. Denna kan appliceras på alla bifogade versioner, men POKE:sen gäller som nämnt endast 19-blocksversionen.
SPD 3.0 Convert
Detta är ett omvandlingsprogram som omvandlar filer från och till dessa tre format: Speedscript, Petscii (C64/128 standard) och True ASCII (används av alla andra datorer).
Charlie Chaplin
Ett litet exempel på vad man kan åstadkomma med C128:ans grafikkommandon.
Banks and Memory
Ett litet program som ger en enkel överblick över hur du ska ställa pekarna beroende på var du placerar skärmminnet och var du har teckenuppsättningen.
Speedy UnAsm
En snabb de-assemblerare (omvandlar programkod till assemblertext).
RevAsm 64 och RevAsm 128
Ytterligare program för detta ändamål. Det fina är att det finns i både C64- och C128-version.
Graphic Factory
Ett program för att designa skärmar i teckengrafik. Rekommenderas endast för den tålamodige. Skrivet av samma författare som skrev Turbo Touch på SYS-08, Marco H. Westerweel.
HashBase 128
En databas för C128. Den är avsedd för 40 kolumner, men kan köras i 80-kolumner med små förändringar (se till att sätta bakgrundsfärgen, då programmet skriver med svart färg...

SYS-48 blandat

Hämta | Titta på

Programläs V3.12
En uppdatering från SYS-44. Diverse mindre buggar fixade.
Uppdaterad version på SYS-49.
Programläs C128 V1.01
En ny version av Programläs för C128. Finns för både 40 och 80 kolumnersskärm. Programmet hanterar C128:ans utökade kommandon korrekt.
Booter C128
Dessa program skapar startsektorer (boot sectors) för disketter. Två C128-versioner och en C64-version medföljer. C128-versionerna (40/80-kolumner) startar automatiskt upp ett C128-program med BOOT eller RUN, medan C64-versionen autostartar ett C64-program.
OBS! Autostarten fungerar endast då disketten sitter i enhet 8 då datorn startas i C128-läge, eller då du skriver BOOT.
Glosor 1.1
Ganska uppenbart vad detta program är till för, inte sant?
Planet War II - In The Cold
Uppföljaren till Planet War på SYS-45. Inte riktigt lika kul som ettan, men ändå fullt spelbart. Dock ser vissa saker inte riktigt ut som det de är menade att se ut som. Spelarens skepp liknar, enligt min mening, ganska mycket någon sorts radioaktiv myra. Och pingvinerna måste ses!
Battle Tank
Ytterligare ett spel från samma person, inte riktigt lika lyckat, men ändå spelbart. Som vanligt (?) gäller det att skjuta allt som rör sig, denna gång från något så originellt som en stridsvagn... (Det är bäst att jag är lite snäll nu, för han som skrev det sitter bredvid mig och ser mycket hotfull ut just nu).

SYS-49

Hämta | Titta på

Denna diskett blev aldrig klar.

Helicopter Fighter I
Tja, det är en uttjatad idé (flyg med helikopter och skjut på allt som rör sig), och den saknar bakgrundshistoria. Men vem bryr sig egentligen, när man får skjuta lite... Men, det måste jag medge, är första gången jag sett en helikopter flyga med stillastående rotorblad... Och bakgrunden är inte den allra mest varierade, men spelet är i alla fall fullt spelbart. Namnet tyder på att det kommer uppföljare, vilket jag också blivit lovad. Förhoppningsvis är de inte lika enformiga. [Jag fick aldrig någon uppföljare, vet inte om de gjordes]
PS. Förlåt för sågningen, Jörgen.

Övriga program på disketten, som jag aldrig skrev information om:

Denna sida har validerats i enlighet med HTML 4.01-specifikationen. $Date: 2003/05/01 20:32:53 $ | peter@softwolves.pp.se

Åter till index