SupCon 2000

Rapporter

Här finner du samlade berättelser från deltagare, hämtade från de svenska Fidonetmötena R20_INTRESSE (Intresseklubben noterar) och R20_SUPCON (SupCon-mötet). Jag har även skrivit en egen sammanfattning, som även innehåller bilder. På indexsidan finns länkar till andra sidor om evenemanget.

Texterna är upphovsrättsskyddade © 2000 författarna och används med tillstånd. Denna samling och sidornas utseende upphovsrättsskyddat © 2000-2011 Peter Krefting.

Stefan Krantz

Från: Stefan Krantz <2:206/224.100>
Datum: Sön 2000-07-30 17:18:25
Ämne: SupCon 2000 - En överlevandes berättelse

Jodå, nog blev det ett SupCon i år också. Ett tämligen händelserikt sådant, i mitt tycke.

För min del började det hela med att Tjernkraft anlände till Göteborg på torsdagseftermiddagen, vilket tillika gällde Hagbard. Vi tre + Robban gav oss iväg till Liseberg och åkte en mycket blöt flumeride, bland annat.

Fredagen kom med stormsteg, och det var tänkt att vi skulle plocka upp Sarah och Börnie på centralen, men av nån okänd anledning dök enbart Börnie upp så med förminskat manskap och tilllika försenade gav vi oss iväg mot Jönskvarna i hyrbil och med Tjernkraft bakom ratten (som snabbt körde in förseningen, 8 mil på en halvtimme är en hyfsad hastighet :)

Framme vid Sannabadet fanns en hel del bekanta ansikten, och fler dök upp under hela kvällen. Det var faktiskt en ganska hyfsad mängd folk som tagit sig dit, och fredagskvällen bjöd inte bara på bra väder utan även en väldigt mysig och skönfeststämning. Förutom för vissa överförfriskade herrar... :)

Lördagsmorgonen inleddes med dimma och ungefär samtidigt som det klarnade upp så kom det årliga besöket från farbror blå, som i år var klart kinkigare än vanligt och krävde att vi skulle ta ned tälten innan klockan tolv, eftersom Sannabadet enligt dem låg på nån skyddad mark som gjorde att allemansrätten inte gällde (fan tro't, vi försöker igen nästa år!). Hur som helst, lydiga världsmedborgare som vi var gav vi oss på jakt efter en ny tältplats, en 4 mils resa där vi hann passera avfarter till små lokala byar vid namn Lappland och Öland. Efter mycket om och men så hittade vi äntligen vid ett idrottscenter en perfekt strand. Trodde vi. Det visade sig att vi hittat fel badstrand, så på 10 minuter fann vi den riktiga badstranden, där det visserligen rådde uttryckligen tältförbud, men vid det här laget brydde de flesta av oss föga :)

Några svagare individer bangade och åkte hem, men merparten av folket verkade ändå ha hängt med till det nya stället. För egen del räddade en omgång vodkapoker (hej, Sofia! :) och den efterföljande Sanning & Konsekvens defintivt kvällen och gjorde det trots omständigheterna väldigt trevligt.

Efter att förgäves försökt att tysta musikterroristerna gav vi (där vi, dvs jag, Tjernkraft och Helena, fått förstärkning av Malin) upp, och mot tältet, prat, mysande och sovande.

Hemfärd tidigare idag, som väl avlöpte rätt bra.

Allt som allt ett mycket trevligt supcon, i mitt tycke det näst roligaste av dem fyra senaste jag varit på - med enbart 1998 som marginellt roligare. Vädret var onekligen det bästa någonsin, och klart tillräckligt med trevligt folk för att göra det njutningsvärt.

Vi ses på Sannabadet nästa år igen (utan polisens tillåtelse, naturligtvis!)

David Henningsson

Från: David Henningsson <2:200/486.20>
Datum: Sön 2000-07-30 20:37:03
Ärende: Supcon 2000

Supcon 2000 följde inte traditionen, åtm inte på två punkter:

  1. Solen sken.
  2. Senare halvan av Supcon tillbringades på Hunnerbybadet[2] - allmän badplats där man inte får tälta.[1]

...således tältade inte jag. Jag sov i omklädningsrummet istället, huruvida det var så mycket bättre kan kanske diskuteras.

Allmäna fakta för er som missade Supcon, eller bara mig:

/ David

  1. Tror jag. Det var en tält-förbuds-skylt, men riktigt vilket område den omfattade vet jag inte riktigt.
  2. Har jag för mig det stod på busshållplatsen bredvid.
  3. För er som inte tyckte att det framgick av resten av inlägget.
  4. Här menas de som senaste månaden skrivit i fidonet hyfsat regelbundet.

Dan Karlsson

Från: Dan Karlsson <2:203/159.3>
Datum: Sön 2000-07-30 05:46:29
Ämne: Min version

För den som har missat det så var det SupCon i helgen, jag tänkte återge min version av helgen:

Ger mig av 16:40 för att hämta Peter Karlsson vid tåget, plockar upp honom och vi ger oss vidare till Wieselgrensplatsen för att hämta upp Henrik "Klykan" Nyquist. När vi kommer dit så hittar jag inte honom omedelbart, så jag ringer honom och frågar honom var han är, och han svarar Wieselgrensplatsen. Helt plötsligt ser vi varandra på var sin sida om torget, och Henrik ger instruktioner över telefonen hur jag ska köra, samtidigt som han pekar. Ganska effektivt faktiskt. När kommer telefoner med en holografisk 3d-bild av den man pratar med?

Sen åker vi till Jönskvarna, hittar snabbt och enkelt Sannabadet och börjar festa lite snabbt. Daniel Lind dyker upp ungefär samtidigt som vi (jag, Klykan, Peter, Ash, Linus) bestämmer oss för att åka och käka pizza istället för att GRILLA, tyvärr hinner han ge sig av innan vi kommer tillbaka.

Eftersom jag hunnit sätta i mig en cider så får Peter köra min bil, efter att nästan ha krockat en gång och fått motorstopp två gånger (om jag inte glömt några gånger) så står vi på en parkeringsplats och börjar jaga pizzeria.

Efter att klykan har pratat med lokalbefolkningen så hittar vi en pizzeria, nämligen 12:an. Inne på pizzerian så berättar Klykan om hur någon på radion berättat om någon pizzeria som säljer pizza med ärtsoppa på, och vi diskuterar äcklighetsgraden av det hela. När Klykan sedan beställer pizza så frågar pizzabagaren om det ska vara ärtsoppa på, och sen fortsätter skämtandet i god ton. Efter att vi fått maten så försvinner Klykan helt plötsligt in i pizzerian för att ta kort på personalen, som snällt och villigt ställer upp sig och poserar för honom. Strax efter det så kommer servitören ut med en extra omgång drickor till alla oss som han bjuder på.

Pizzorna var för övrigt jättegoda, alla blev jättemätta, utom jag som tog en ciao-ciao (sp?), men efter att ha ätit upp delar av Klykans pizza också så är jag ganska mätt. Om det var fel på mig eller min pizza vet jag inte, men jag tror på pizzan.

Vi åker tillbaka och vad jag minns så var det bara ett motorstopp på vägen tillbaka.

Någonstans i den här vevan så ställer vi (jag och Klykan) upp tältet längst in på gräsmattan, på andra sidan den gigantiska vallgrav som den annars ganska fina gräsmattan har förvandlats till. Dels för att det var när till bilen, dels för att det var ont om plats där borta, dels för att få vara lite i fred, vilket visade sig vara bra senare.

Efter detta så festas det vidare, några blir för fulla, och en del roar sig med min stora Maglight. Vid 4-tiden går vi och lägger oss, lite lätt onyktra.

Vid 10-tiden så vaknar både jag och Klykan till lite lätt av någon mamma som går med sitt barn strax utanför och pratar bäbisspråk, jag slölyssnar lite samtidigt som jag halvsover, jag tycker att mamman säger "massa polisbilar", men vet inte vad hon pratade om, eller om jag drömmer eller vad, men jag spetsar öronen lite bättre, efter ett tag säger hon "massa polisbilar" igen. Då börjar jag fundera över om det är någon som skämtar med oss, eller om hon bara pratar om polisbilar av någon annan anledning med barnet osv. Men efter någon halvminut börjar jag och Klykan prata om saken, diskuterar om det verkligen kan stå en "massa polisbilar" utanför, och bestämmer oss för att det inte kan vara så, men efter ett tag så tar nyfikenheten över och vi tittar ut, och där ute står mycket riktigt 2 polisbilar, vi håller oss tysta och stilla i tältet och tittar stilla på litegrann. Sen diskuterar vi vad det kan innebära att det kom 2 polisbilar istället för 1 som vanligt. En stund senare tittar vi ut, och då ser vi att alla håller på och plockar ihop sina tält. Vi avvaktar lite till, sen är vi så nyfikna att vi måste ringa Martin och fråga vad som hänt. (Alldeles för långt för att gå och fråga)

Det är tydligen som så att polisen helt plötsligt definierat sannabadet som park, där man inte får tälta, och att bilarna måste bort NU, och tälten senast 12, då dom kommer och kollar igen.

Vi bestämmer oss för att vi inte fått någon information och lägger oss och försöker sova någon timme till. Framåt 12 så går vi upp, tar ett par stolar och sätter oss för att käka frukost. När klockan närmar sig 12 så börjar folk se oroliga ut på andra sidan vallgraven över att vårt tält står kvar och några kommer över för att informera oss om läget. Varpå vi fortsätter ta det lungt, och ser ganska roat på medans dom på andra sidan jäktar och stressar för att få bort allting... Strax därefter tar vi ner tältet också. (Polisen kommer aldrig och kontrollerar)

Sen sätter vi oss i gräset och väntar på lekarna, som ska hållas på sannabadet vid 14:30 (eller var det 15:30?), medans några är iväg för att reka efter en ny plats. Tävlingarna kommer igång, roliga lekar, och ganska välorganiserat (mycket bra arrangörerna! Vem vann?) Handbojor och fotbojor var ganska komiska begränsningar för en viss deltagare (inga namn nämnda).

Efter ett tag åker vi (samma som förra gången, fast utan Linus, jag kör) iväg till 12:an för att äta pizza igen. Den här gången är det bara jag som tar vanlig pizza, och jag blir jättemätt, och färdig klart sist. När jag går för att köpa en extra dricka så tar servitören/pizzabagaren (samma som dagen innan) snabbt fram 4 drickor som vi får gratis igen. Bara att tacka och ta emot...

Sen är det tillbaka för att hitta det nya stället som folk flyttat till, ett riktigt trevligt ställe med närhet till bad, dusch, toalett (riktigt, med handfat till och med), men ändå avskilt. Riktigt trevligt ställe tycker jag. Där sätter vi oss och har kul, sjunger en massa sånger mot slutet m.m.

1:30 får vi (jag, Klykan och Robert) nog när nästan alla gått och lagt sig, och vi åker hem till Götet. Strax efter 3 är vi i Götet, och jag har väl packat ut bilen strax efter 4 efter att ha fått Oslokarta och Norska pengar av Klykan. (Tack!)

På det hela taget en väldigt lyckad helg! Det var länge sen jag hade så kul! Det här var nog den bästa SupCon hittills, som jag varit på!

  // Dan Karlsson
\X/

Martin Evald

Från: Martin Evald <2:206/148.9>
Datum: Tis 2000-08-01 18:02:43
Ämne: SupCon - (inte så) kort resumé

Krångel med tågen på ditvägen, orsakade av en rasad bro. Jag lyckades iaf att ta mig till Jönköping inte alltför försenad. Väl där hämtades jag av Tjernkraft, Magnus och Helena, som ganska omgående skjutsade mig till Sannabadet. Efter att ha hälsat på kända och okända människor slog jag upp tältet, varefter jag ägnade mig åt lite umgänge med spridda grupper.

Efter ett tag var merparten av människorna berusade. Själv kände jag ingen större brådska med det. Ungefär vid den här tidpunkten tyckte dock Marina att jag skulle få lite brännvin. Jag drack en del, men kände ingenting. Så jag drack lite till. Okej, nu var jag lite yr.

Från och med denna tidpunkt minns jag bara lite lösryckta detaljer. Jag hälsade på Daniel Lind, som kom dit någon gång på kvällen. Jag har också ett svagt minne av att jag hånglade med FreDan, något som tydligen stämmer. Utöver det minns jag också att jag deltog i en umgängesring där jag pratade (skrek) engelska för att Edward skulle få det lättare att förstå.

Med Sofias hjälp tog jag mig till tältet, där jag satt och tittade ett tag. Sedan spydde jag. Efter att ha spytt tog jag mig tillbaka till folket. Där värmde jag och Sofia oss under Björns filt. Sedan kommer jag inte ihåg någonting förrän jag vaknade på lördagmorgonen.

Och vilken morgon. Lite huvudvärk, lite illamående. Baksmälla har jag haft förr. Jag och Dan Kjellgren beslöt oss för att gå till Statoil och köpa någonting att äta. Vi hann dock inte längre än uppför backen vid Jepsons bro förrän jag spydde.

Vi fortsatte till Statoil, där både Danne och jag köpte oss varsin Festis. När vi kom tillbaka till Sannabadet såg vi två polisbilar där. Polisen var där förra året också, så jag brydde mig inte så mycket. Därför blev jag lite chockad när de ville att vi skulle flytta på oss. Och tälten skulle vara borta om två timmar.

Riva tält, bakfull. Packa ihop allt i en hög. Därefter gick jag runt och mådde allmänt dåligt i hela kroppen. Efter ett tag spydde jag upp Festisen och kände mig lite bättre. Sedan satt jag, Magnus, Fischer och en del andra och pratade om allt möjligt.

Tydligen var det dags att förflytta sig till parkeringen, för det gjorde vi. Så jag satt där och mådde allmänt dåligt istället. Efter någon timme började jag känna mig mer mänsklig, så när Uppsala-gänget skulle in till stan och käka hängde jag med. Efter en McGarden & Co. plusmeny blev jag nästan helt mänsklig igen.

Tillbaka på Sannabadet, där tävlingarna började. Dessa var allmänt välarrangerade, men vad var det för gummiägg som användes vid äggkastningen?

Återvunnen glädje när jag fick höra att Plundis, Robert och Johanna hade anlänt till stationen. Anders åkte och hämtade dem, och kort därefter började alla ge sig av mot det nya stället. Kvar var jag, Robert, Johanna, Magnus, Erika och MartLenn. Vi satt och pratade och hade allmänt trevligt. Efter ett tag fick så även vi skjuts, och anlände till Nya Stället utan större incidenter.

Jag, Anders, Nonis, Börnie, Bartek samt Björn åkte därefter tillbaka till Jönköping för att äta. Vi hade rätt kul, och jag passade på att inhandla dricka till kvällen. (Fruktsoppa.)

När vi kom tillbaka hade gruppbildningarna börjat. Jag kände definitivt inte för att delta i någon sådan, så jag hade en givande musikdiskussion med en småonykter Robert innan jag satte mig en bit bort och lyssnade på synth. Efter ett tag fick Robert och FreDan för sig att de skulle stå vid mig och prata, och lite fler människor joinade.

Sedan skulle det tas mer eller mindre festliga bilder på folk, så jag aktade mig. Efter att bilderna var tagna gick jag runt och pratade lite med olika människor, bl.a. med en berusad Magnus som hävdade att han var nästan helt nykter.

Ungefär vid den här tidpunkten började en full Nonis spela sugiga Metallica-låtar på väldigt hög volym. Jag försökte säga åt honom att sänka, men han lyssnade inte. Snart började dock andra störa sig på det, och tillslut sänkte han. Han gick iväg ett hundratal meter och satte sig där och spelade på samma höga volym istället. Jag vet inte hur det gick till, men det tystnade iaf efter ett tag.

Jag fick hjälp av Anders och Peter att sätta upp tältet. Jag såg ingenting i mörkret, men Anders hävdade att han såg bra. Tur att jag hade med mig det lättuppsatta tältet, iaf.

Sedan hände det inget mer av intresse, så jag gick och lade mig, med högt sjungande folkskara tre meter från tältet. Jag somnade iaf rätt omgående, och vaknade pigg och utvilad nästa morgon. Jag fick därefter skjuts hela vägen till Katrineholm av Marina och Sebban.

Simon Danielsson

Från: Simon Danielsson <2:206/148.3>
Datum: Sön 2000-07-31 14:58:45
Ämne: SupCon suger.

Jag, Fredrik och Sofia åkte vid 15-tiden på fredag. Mina förväntningar var inte särskillt höga, och jag vet inte riktigt om det blev bättre/roligare/trevligare än vad jag trodde.

Vi anlände vid halv 8 på fredagskvällen tror jag. Sakta men säkert började jag se framför mig en lång seg helg, men inte plågades jag av det. Jag var där, och jag såg till att göra det bästa av situationen. Efter några timmars sittandes och frysandes i en av våra fetrulande stolar gick jag iväg från Sannabadet. Det var vid 12-tiden på natten.

När jag kommer tillbaka en halvtimme senare har inget förändrats; alla andra verkar trivas i fyllan. Själv drack jag ju inte en enda droppe alkohol under hela helgen.

Jag berättar för Fredrik att jag hade varit ute och gått, och han får då för sig att gå ut själv, med mig och Sofia. Efter några avledningsmanövringar, som dock misslyckades, även om vi var nära att lyckas, så gick jag och Fredrik iväg. Sofia fastnade hos nån av alla som var och klängde på henne under hela helgen.

Jag och Fredrik går och checkar Statoil - som inte låg 500 m bort, men kanske 1-2 km bort. Iaf, det var öppet, och jag fick stå i kö vid 1 på natten. Vi köpte chips (som sedermera under lördagen/söndagen blev min basföda). Efter det gick vi till ett hotell, där vi trodde Peter K och Andreas H sov. Jag gick in för att lämna ett meddelade till dem - men de var inte på det hotellet. Vi gick då till det hotell som de var på - men där kom vi inte in.

På vägen tillbaka till Sannabadet hittade vi en stor fet kon som vi tog med.

Väl tillbaka sög SupCon fortfarande. Vi gick igen.

Efter en lång tur som inte gav nånting egentligen kom vi tillbaka frammåt 4 på natten.

Jag gick och la mig i Martlenns tält, eftersom jag hade en bokad plats där.

Vaknade vid halv 9 eller nåt. Vid 10 hör jag att det kommer nån bil: jag trodde det var nån fidiot som kom. Men när jag kollar ut var det en polisbil som stod där, och sen när jag gick ut stod det en till...

Såhär efteråt, och egentligen redan då, såg jag detta som min räddning. SupCon fick en ny vänding, imho.

Vi packade ihop och väntade på att Polisen skulle komma tillbaka för att kolla läget. Några åkte för att hitta ett nytt ställe som vi kunde vara på. De hittade ett nytt ställe, som vi iofs inte kunde vara på sen, men åas kunde vi vara på en badplats 500 m bredvid denna andra plats som låg nån mil bort.

14:30 startade tävlingarna (vi var kvar på Sannabadet fortfarande då). Jag hamnade i lag med Martlenn, Erika och David H. I brist på dålig fantasi fick vårt lag heta "Stoppa Valfriheten" (det stod på Fredriks tröja). Dock orkade inte arrangörerna skriva detta långa namn, menmen... Vi kom 2:a, den perfekta placeringen, eller nåt.

Sen bagav vi oss till den nya platsen, som var mycket bättre. Kvällen började tidigt och den slutade tidigt för mig också. Jag vet inte om klockan kanske bara var 12 eller 1 då jag tröttnade på allt och bara ville gå och lägga mig. Under kvällen gjorde jag inte så mycket mer än att bada en gång. När jag gick och la mig spelade jag luffarschack mot David Henningsson. Vi sov i omklädningsrimmet till badplatsen. Det rockade. Perfekt sovplats.

Söndagen började med 125 toalettbesök, dock inte av mig, men jag låg som sagt i omklädningsrummet där toaletten fanns.

Folk försvann fort. Jag och några till tänkte skämta med Edward och få honom att tro att vi skulle bada honom. Vi lyckades lite väl bra med att lura honom, för han slog till Plundis. Menmen, SupCon var över, och vi åkte hem sist.

Om inte annat, så var det iaf en erfarenhet. Visst fanns där trevligt folk, och ibland var det riktitgt roligt, men SupCon är nog ingen plats för mig.

Jag är glad att jag har varit där nu, så jag slipper i framtiden. =)

Robert Petersson

Från: Robert Petersson <2:206/224.28>
Datum: Sön 2000-07-30 16:00:05
Ämne: Så är det

* Original message posted in: R20_INTRESSE.
* Crossposted in: r20_supcon.

SupCon var iår... Lagomt. Första kvällen var, i mitt tycke inte mycket att hänga i den berömda, trots en treflig promenad med Martin och Ickan. Det sög att vi var tvugna att bryta upp lägret på Sanna och förflytta oss. Det tog tid att hitta nytt ställe och man tappade nästa lusten till det hela en stund. Men när vi väl hittat nytt ställe och installerat oss var det mycket bra faktiskt. Det stället var definitivt bättre än Sannabadet, dock var det tältning förbjuden på området där vi var. Hade jag slagit upp mitt tält hade jag nog gjort det på någon angränsande yta istället. Nu åkte jag ju hem redan på natten till Söndag tillsammans med Klykan och Dan istället, annars hade jag nog sovit under bar himmel. Inte särskilt kallt och risken för regn verkade inte särskilt stor.

Nåja. Kväll nummer två var desto trevligare enl min ringa åsikt, hade faktiskt väldigt kul och det sjöngs och skrålades en hel del. Det badades åxå, frivilligt. Det var skönt i vattnet. Uppslutningen var dock ganska dålig. Tror det var 4 stycken som vad med och badade. Dålig stil!

Nu orkar jag inte skriva mer.

/Robban

Nonis Malamas

Från: Nonis Malamas <2:206/145.11>
Datum: Sön 2000-07-30 22:40:05
Ämne: Jag har mina tankar

Här kommer rösterna från folket i Sävja:

Bluäääh.

Det började när vi var små barn, med fria tankar, men ändå plågade av våra samveten, som givits oss av samhället med tjocka nackar.

Öööh, jo. Fredag. Resan blev lite försenad pga att Dan spelade Quake. Vi åkte från Uppsala vid 15, hämtade upp Järnefelt i hans hood och åkte vidare mot Jönsqvarna. Som är brukligt stannade vi på McDonalds i Norrköping och käkade. Resan var smärtfri förutom att vi höll på att missa avfarten till Elmia. Anders klarade dock biffen mha en tvärbromsning och körning över ~5 meter av heldragna linjer.

Väl framme upptcäkte vi att folk redan hade badat(s?), dessutom var det blöt i gräset. För att liva upp stämningen lite gjorde vi våran entré akompanjerade av We Will Rock You, på lagom hög volym. Folk älskade (med) oss. Vi var Kungen.

Transportsträcka följde. Jag satte upp tältet, tog lite kort och satte på mer musik. Och hämtade spr^H^H^Hpackningen. Sen skrålade jag och Krantz ikapp i några timmar. Hes blev jag, men kul var det. Dessutom lyckades vi skrämma bort de flesta av myggen, inte ett enda myggbett den kvällen. Eeh.. satt och snackade lite med Poppe, Sege, Hagbard och folk, men Hagbard vägde alldelles för mycket och dessutom tittade folk konstigt på mig efter att jag skrikit att jag skulle knulla Poppe typ 10 gånger på engelska (undra om Strand (nån annan?) uppfattade/förstod?), så jag gick därifrån. Och hoppade omkring lite mer med Krantzet.

Sen var det plötsligt mörkt och de flesta hade gått och lagt sig. Jag stod i en ring med massor med folk som tunnades ut tills det bara var jag Patrik, Martlenn och Erika kvar. Jag tror det började med att vi stod i ring och sjöng, men vad jag kommer ihåg så fanns där ingen musik. Det var iaf varmare i ring än utanför så jag stod där ett tag. Sen bröts ringen sönder av en Edward och folk gick och satte sig i stolar istället. Martin satt på Erika och Edward satt på Patrik. Eller om det var Sofia. Och Patrik. Whatever. Jag satt iaf ensam och det var kallt så jag gick och la mig.

Nu kastade jag en hastig blick i ordboken här bredvid och gissa vad mina högra ögon skådade om inte orden "kasta upp, spy". Världen är allt bra organiserad när man rakar bort det rosa fluffet.

Lördag börjar med tur till Statoil efter förnödenheter. På vägen träffar vi Patrik som är på väg tillbaks till Sanna. Han gick ensam till Statoil.

Frukost införskaffas och intas vid återkomst till täletn. Sen kom polisen. De sa att vi skulle flytta på oss. Det var inte vad jag behövde just då. J-vla kukiga horskitfittbajs! Vi fick ner det mesta av tältet men efter ett tag tog det emot fett, så jag la mig istället på det som kvar av tältet och glassade i solen lyssnandes på Red Hot. Molnen på himlen såg f.ö. ut som månytan.

Tävlingarna var kul. Vi vann självklart, men vad vad annat var att förvänta? Det var ingen som hade tp med sig. Min kamera är uppknullad.

Efter mycket om och mat förflyttade vi oss till det nya stället. Där var det folk som spelade fotboll så vi åkta vidare. Och hittade ett ställe med tältförbud. Där ska vi vara. Men vi får inte sätta upp tälten, det gör vi när det blir mörkt. Jaja. Jag tror vi åkte in till Jönköping igen. Jag köpte frukost och cola.

När vi kom tillbaka var folk i full gång med att spela vodkapoker. Jag satte mig ner men precis då slutade det och vi började istället spela sannignene le. Jo. Jag var uppenbarligen lite efter de fletsa men det tog jag rätt snabbt igen. Jag var inte trasig än tror jag. Däremot höll jag på att gö sönder när jag tog en stor vodkashot. VATTEN!!! Jag tror fan jag lyckades låna lite vatten av nån, eller om det var cola. Det funkade iaf inte att bara skölja ur munnen, trasigheten gick vidare och sen började Fischer tafsa på mig. Det var visst en del av leken. [nu koncentrerar jag mig jättehårt för att komma ihåg nånting specifikt som hände där... men misslyckas fatalt]

Jag kommer ihåg att jag senare hjälpte Magnus sätta upp sitt tält, det var kul. Men sen sa han att hans tältpinne kostade 600kr, så jag gav tillbaka den. Jag kommer ihåg att jag gick omkring och blåste cigarretrök i ansiktet på folk. Och att massor med folk klagade på att jag hade för hög volym på musiken. Så jag tog min boombox och en stol och gick iväg några kilometer och satte mig. Och höjde volymen. Men då kom ett ånglok och körde över mig och sa att jag inte fick spela mer musik. Så jag stängde av musiken. Sen vaknade jag på en bänk inne i omklädningsrummet. Där satt Henningson och Simon/Fredrik och spelade fem-i-rad. Det var rätt skönt, så jag låg där ett tag. Men det blev kallt, så när Peter kom bad jag honom guida mig till mitt tält.

När jag lyckades ta mig in i tältet var alla vakna, undra vad de höll på med? Jag la mig där och försökte övertyga dem om att min sovsäck låg nånstans i tälet. Nej, sa de, här finns inget sånt. Med uppbådande av mina sista tankar för kvällen sa jag, Plundis ge mig min sovsäck. Och det gjorde han. Han tjafsade om att dela med mig men det ville jag inte veta av. Jag tog hela, och dessutom tog jag hans mjuka ryggsäck som huvudkudde. Möh. Vi delade visst iaf. Hans dator låg i ryggsäcken. Den var inte mjuk.

Undra hur länge jag sov... sammanlagt över helgen? Ingen tidsuppfattning hade jag. Usch. Söndagen... söndagen sög. Folk slogs och skrek och hade sig. Jag ville bara ha en stoll och mina chips som fotstöd, men jag fick jag ens det lilla? Nej. Sen gick massor av folk, då lev det lugnare. Fischer plågade mig med Corrs ett tag, det var inte skönt. Jag tog tillbaks min boombox, laddade den med R.E.M. och la mig i min favoritposition på det demolerade tältet. Sen sjöng jag med i Everybody Hurts.

Senare åkte vi hem.

Arga Tjernkraftar är farliga. Edwardsar som tror att de ska bli badade är det oxå. Speciellt för Pnudlisar.

Det här måste varit det mest tidskrävande brev jag skrivit? Kanske Marvel-grejen tog längre tid... ringde f.ö. och beställde biljett till X-Men. Den ska vara bra. Undra om jag skulle beställa nån annan biljett oxå...

Gyllene Tider är bra bakfyllemusik. Det är över nu, och jag kommer ihåg... inte mycket alls faktiskt. Alkohol suger.

N - somliga går trasiga, utan skor

Christer Tjernqvist

Från: Christer Tjernqvist <2:206/224.15>
Datum: Sön 2000-09-02 13:26:50
Ämne: Då var det väl min tur gällande SupCon?

Jag har vissa underliga minnen. Från SupCon alltså:

Jag minns:

Och säkert en massa andra saker. Men för att ta det hela från början..

Jag föddes på hösten 1979 och bestämde mig, ett par dagar innan avfärd, att jag skulle närvara på SupCon 2000. Med ett "pitstop" i Göteborg.

Jag flög ner till GBG som, faktiskt till min stora förvåning, gick smärtfritt. Hämtade ut en hyrbil, modell Volvo V40, och var lite småtjurig över det faktum att homoepaten på Budget försökte ge mig en Ford Ficus! :-/ *dumb*

Tillsammans med Krantz, Robban och Hagbard så begav jag mig till Göteborgs, hittills, blötaste upplevelse: Liseberg! :)

Vi dummade på ett tag, och bestämde oss för att åka Flumrajd! Jag, Krantz och Robban. Hagbard som har förstånd avstod att åka med. Jag längst fram tillsammans med Krantz. Robban satt bakom ryggstödet som finns i mitten på stocken. Strax innan färden var över så pressar Robban sig mellan Krantz och ryggstödet, och stocken får genast en absurd tilt framåt. Vid näst sista nedförsbacken så var jag lite smårädd om mina "juveler" och höll fast mig av bara den - och blev blöt. Vid sista backen var jag livrädd om mina "juveler" och höll fast mig desto mer, gallskrek hela vägen ner - såg vågen komma, och blev blöt. :-)

Som om inte detta vore nog så lurar Krantz iväg mig till Uppskjutet! Tre dränkta råttor tar plats i en rad.. och får sig ett sjuhelvetes skjut! =) Foto finnes. :)

På väg ut från detta nöjesberg så måste Kjaftis köpa sig glitterbollar. Dessa glitterbollar och blöta boxerkalsonger var de kläder jag hade på mig hela vägen till Mölnlycke. Krantz körde och garvade ordentligt. Väl hemma-borta så böt jag om, övertalade Krantz till att dricka alkohol, bjöd din-min's pappa på ett glas whiskey, och tog plats i sängen för att titta på American Pie på DVD. Roande. Faktiskt. Jag lever fortfarande på "Feels like warm applepie." :)

Dagen D kom, och Börnie med den. Sarah skulle också ha dykt upp när jag och Krantz infann oss på Nisseplatsen, men inte då.. Vi hade då redan besmyckat vår grönmetallic Volvo med Kåpyrajttryckta dekaler som det stod "SupCon 2000" på. Den vi klistrade på bakluckan lossnade dock någonstans mellan Borås och Jönköping då jag höll en hastighet av 170. Vilket, ungefär, var färdens medelhastighet skulle jag tro.

Jag demonstrerade även för Krantz och Börnie hur man gör korrekta U-svängar när asfalten är blöt. Börnie satt i baksätet, i mitten, med händerna utsträckta och skrattade. Krantz höll fast, hårt, i ett handtag, och pressade sig med sin andra hand fast i sätet - och gallskrek. :)

Till Jönköping tog vi oss. Glada och lyckliga dumpade vi grejerna vi hade i bilen, jag agerade chaffis och hämtade folk från Jönsqvarnas terminal, och drajvade ut dessa till Sannabadet. Efter detta så åkte jag ut till Mullsjö och skrämde vettet ur min storasyster. :) *iiiiiviiiil*

Väl tillbaka på Sannabadet så fann jag mycket folk, som dessutom var lite halvberusade. Kände att jag inte kunde vara mycket sämre, utan hämtade mina cider. "Värmde upp" med 4-5 cider då något gick på tok. Enligt några så gick jag omkring och pratade om snedfylla och grejer. Hämtade iaf min flarre med Black Velvet - importerad kanadensisk whiskey, en kvarting till storleken. Satte mig på Jepsons bro och började dricka. Fick sällskap av hr. Lagerstedt tror jag det var. Sen... minns jag att jag låg på sidan, hade ont så in i HELVETE i huvudet, och.. inget mer.

Från denna tidpunkt har jag sporadiska minnen av att någon bäddat upp mitt liggunderlag samt sovsäck, och även bäddat ner mig. Vaknat till, känt att jag måste spy, och börjat stapla. Fischer ledde mig till Bron<tm> där jag sedan lade mig (föll?) på mage och spydde som en utter. Länge. Mycket. Har vaknat till ett par gånger under natten med ett kladdigt ansikte utanför tältet, undrat vem jag var, var jag var och framförallt - varför!

Det var fredag.

Vaknade på lördag, och kunde inte hitta mina glasögon. Ont i huvudet hade jag. Något fruktansvärt! Om det berodde på baksmälla eller annat vet jag inte, men ont gjorde det. Illa mådde jag. Baksmälla antog jag. :) Väl ute ur tältet så var det en liten skara med folk som roade sig gott åt mig då jag försökte få tag på mina skor. Måste ju ha sett ut som.. stryk! =) Satt där en stund, när en polisbil dyker upp. "Oj. NU är dom här tänkte jag!" som gått och oroat mig för att dom skulle komma kvällen före, när jag var som bäst (värst?). Varpå YTTERLIGARE en bil dyker upp. "Nä nu jävlar tror dom vi är förklädda terrorisisti!" var nästa tanke. Ut kommer två poliser ur varje bil. Siluetterna var stora och blåklädda. Mer behövde jag inte veta! =)

Någon som var något så när nykter vågade sig på att prata lite med dem.. Ivfsh slutade det hela med att jag, krantz, poliser och några andra tittade på en karta och pratade Kaxholmen.

Jag, Krantz, Björn och Öhrt tog den officiella supcon kärran (jo, V40n) och sökte oss lite norrut.. Efter visst vinglande så hittade vi avtagsvägen till Öland. Efter fortsatt visst vinglande fann vi även avtagsvägen till Lappland. :) Vi funderade på att ta en plats en bit bortanför dessa två avtagsvägar, och ge vägbeskrivningen:

"För att ta dig till nya supcon platsen kör du först förbi Öland och sedan Lappland." :) Detta roade oss ganska ordentligt. Vad som även verkade roa herrarna i baksätet var.. Jag! :) Tokbakis. :) Solbrillor och åksjuk.

Vi hittade till Kaxholmen(!!), men inte någonstans att vara. Bortsett från en idrottsplats som vi tänkte konfiskera.

Vi hämtade resten av gänget, som då tyckte vi först skulle leka och sedan käka. Lekarna var.. :) Lika intressanta som vanligt. Vad som till stor del förvånade mig var att Sege och Poppe lyckats anordna seriösa lekar! :) Stor heder till dessa två. Efter att ha hoppat groda och sett Helena gurgla med Tequila så åkte vi och åt. SEN for vi till Kaxholmen.

Väl framme så blev jag smulan irriterad på folk.. Hela tiden fick jag höra "Tjernkraft, det är tältförbud här!", "Tjernkraft, kommer vi få vara kvar här?", "Tjernkraft, det är fortfarande tältföbud här!" osv... Elöd(?) kom med den ljusa idén att tälta på en åker - typ 3 meter brevid där vi andra tänkt tälta, och ville uppenbarligen ha moraliskt sällskap. Eller nåt. Varpå vissas förklaring att åkern är privat mark, och markägaren faktiskt kan köra över oss med en skördetröska eller dyl, så verkade Elöd tjura ett tag och sedan tälta med oss andra. Go' gosse. Stor. Och go. :)

Supandet tog fart direkt. Jag fann mig själv sittandes på en massa liggunderlag tillsammans med Helena, Malin (som nu anlänt), Krantz, Sofia.. och lite mer folk. :) Vi spelade vodka poker. Stefans telefon ringde oavbrutet, och hela tiden var det till mig. Vidarekopplade nämligen min telefon till Stefans, och lämnade den på laddning hemma hos syrran... Lånade Malins telefon (som hade teliakort) och flirtade med Telias kundtjänst som upphävde vidarekopplingen.. Mys. 15 minuters väntetid för det.. :/ Kom tillbaka och fann att man körde Sanning och Konsekvens istället..

Jag åkte dit på en hel del! :) Stripp a la American Pie. Hångla med Erika. Bli smekt på bröstet av Helena.. ..har jag för mig? ;)

Detta höll på ett bra tag, och tillslut så blev folk faktiskt trött. Utom Nonis som nu var ordentligt i gasen, och sprang omkring med en mini boombox eller liknande, och plågade folk i öronen. Visserligen bra musik, men nivån på volymen och avståndet han ibland stod på var inte alls fördelaktigt för trumhinnorna.

Jag, Krantz och Malin skulle dela tält. Så vi satt och pratade en stund. Jag jagade Nonis ett tag. Gick tillbaka till tältet, och mot min vilja drack cider, och jagade Nonis lite mer. ;-) Han förstod verkligen inte VARFÖR! :)

...efter att ha fått assistans från Bartek så lugnade han ner sig - i 8 minuter ungefär. :) Christer blev då MYCKET less, och gick och.. satte sig på Nonis! =)) Först då verkade han verkligen förstå hur less folk var. Fischer fick rädda mig än en gång.. :) Eller så räddade han Nonis. Nått av det. :)

Gick tillbaka till tältet, lade mig ner och sov. Vaknade till mittinatten<tm> av några konstiga ljud. Rättare sagt.. Konstiga slafsningar! =) Ett stort leende uppsökte mina läppar, och jag blundade och (försökte) sova vidare. Vaknade tidigt nästa morgon av att det kliade så in i helvete på mina fötter! Det slutade. ..och började igen! Fick misstankar, och öppnade sovsäcken. Fann en skalbagge modell STOR som kalasade på mina fötter. Äckliga jävla.. kräk!

Städningspatrull inleddes, folk tog sig in till stan, folk tog sig hem, och jag, Stefan och Börnie åkte till min syster och tvättade bilen. Insåg att det kanske inte var SÅÅÅ bra att lämna igen hyrbilen (minns: orginal grönmetallic) grå/svart. :) För er som tvivlade fick vi faktiskt bort SupCon-märket som satt på motorhuven. :)

Efter detta trevliga så åkte vi tre till Göteborg, lämnade av Börnie på terminalen, åkte till Mölnlycke, lämnade av Stefan. Sedan fortsatte jag till Landvetter, lämnade igen bilen, tog bussen in till stan och åkte buss till Jönköping! =) Jag hade alldeles för lite tid.. ;-)

Sedan spenderade jag en massa tid med min syster och hennes familj. Bara det är en lång historia. ..jag undrar fortfarande vilket stort vatten som finns kring Falkenberg? Svar efterlyses!

Min supconhelg.

$Date: 2011-07-13 23:24:54 $ | peter@softwolves.pp.se

Återgå till SupCon 2000 eller min ingångssida