Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Hvordan man får Outlook Web Access til å suge litt mindre

Publisert: Tirsdag 2007-10-02.

Mitt nye jobb har, av noen for meg uforståelig grunn, kjøpt inn e-posttjenester fra TeleComputing, noe som betyr at alternativene for å lese e-post er enten til å logge inn på en Windows Terminal Server og kjøre Outlook (*spy*), eller å lese post via Outlook Web Access (OWA). Siden fjernskrivebordet er lukket ned så kan jeg ikke installere Outlook-QuoteFix for å få Outlook til å sitere tekst ordentlig, og jeg har ikke fått makrotilsvarigheten til å fungere heller. Derfor bruker jeg webgrensesnittet og bruker Operas brukerskript for å rette til sitatene.

Jeg er ikke verdensbest på JavaScript, men ved å ta noen sjanser med C++-konstruksjoner, låne fra andre skript jeg har hentet hjem og fra diverse guider på nettet har jeg laget mitt eget OWA-QuoteFix som prøver å rette til sitat når jeg svarer på et brev i webgrensesnittet. Det er langt ifra så avansert som de to Outlook-QuoteFix-løsningene, men det løser mitt umiddelbare problem akkurat nå.

Nå til å prøve å overtale noen ansvarlig om å slå på IMAP-støtte i Outlook-serveren slik at jeg kan lese posten direkte i Opera isteden…

Kategorier: Internett, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2007-10-04 10.54.01 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Kör OWA med sitt eget protokoll alltså? Utan att forska i ämnet, låter det ju som en slags webbmail, och de brukar väl ofta kommunicera med e-postservern via något av de etablerade protokollen. Ja, såvida det inte är någon gammal teknik som kör direkt fillåsning på inboxarna. Däremot kan förstås e-postservern vara inställd på att bara ta emot t.ex. IMAP-anslutningar från den specifika OWA-servern.

  • Date: 2007-10-05 13.15.30 CEST
  • Name: Axel Siebert
  • Website: http://www.axelsiebert.de/
  • Posted from: *********.dip0.t-ipconnect.de

That's what you deserve for leaving Opera :p It's like that out in the real world...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se