Åtta Bitar

WormDesk 5.1

© 1993,2000 Peter Karlsson. Publicerad i Åtta Bitar nummer 2/1993.

Denna excellenta deskTop-ersättare finns på Geos PD/SW 6 i Anders Reuterswärds bibliotek. Programmet är dels betydligt kortare än standard-deskTopen (användbart för oss som bara har en drive), men det har även flera andra fördelar.

Av Peter Karlsson


Det är mycket lätt att få översikt över ens disketter, eftersom man visar filerna i kategorier. Antingen alla applikationer eller desk accessories. Det går till och med att visa endast geoPublish-filer om man vill det.

De flesta av menyvalen har Commodore-snabbval (förutom Author och View Font Files), och på f-tangenterna finns ytterligare snabbfunktioner, nämligen öppna,diskettbyte, enhetsbyte och utskrift. Beroende på vilken inställning man har så visas olika ikoner, t ex kan man inte skriva ut applikationer, och då visas varken f7-ikonen eller menyvalet print i file-menyn.

I översiktslistan finns bara filnamn, men det går att få fram ikonen, tillsammans med datum, författare och kommentar genom file-info. Tyvärr går det inte att redigera kommentarer, men man ser dem i fyra rader.

På skärmen ser man alltid drive-setupen (drive-typer på A, B och C samt mängd ledigt minne i REU), klockan och ledigt minne på disken både i block och Kbytes. Dessutom visas aktuell skrivardrivrutin och inmatningsenhet.

Tycker ni att jag låter för lyrisk om det här programmet? Tja, det finns vissa nackdelar. Man kan inte kopiera filer (i alla fall inte med en drive), man kan inte visa systemfiler eller byta namn på diskar. Men trots detta tycker jag att det är mycket bättre än BSW-deskTop!


Åter till artikelindexet