Anders Geostips

Med anledning av att programmet BLACKOUT nämndes i jämförelsen mellan GEOS64 och GEOS128 i sista numret av TELE 64, vill jag gärna påpeka att det nu finns en version av detta program som fungerar med GEOS128, i både 40- och 80-kolumnsläge! Underverket heter BlackOut_128 och finns på diskett GEOS PD/SW 25. Släcker skärmen efter någon minuts inaktivitet och det räcker med att flytta musen lite för att tända den igen.

Visste ni att det utomordentliga programmet geoMakeBoot från CMD är ännu bättre än vad det verkar vid första anblicken? Programmet sparar faktiskt GEOS som det ser ut i datorns minne, så om ni har ett "hemgjort" favoritsystem med svenska tecken, svenskt tangentbord, DBGetFiles, ovannämnda BlackOut och kanske något mer är det bara att skapa en ny bootfil med geoMakeBoot. Vips finns alla förändringarna inbyggda i GEOS och de vid bootning så tidskråvande autoexec-filerna med patcharna kan plockas bort, de behövs inte mer! Värt hela priset för geoMakeBoot, finns hos Sandinges.

ANDERS REUTERSWÄRD


För åsikter och synpunkter i Åtta Bitar står, där ej annat framgår, bidragsförfattarna själva. Kopiering och eftertryck förbjudes. Allt material är copyright Åtta Bitar.
Tillbaka till tidningsindexet
Tillbaka till Åtta Bitars huvudmeny
Peter Karlsson / 1996-01-19 / dat95pkn@mds.mdh.se