Redaktörn har ordet

Hej och välkommen till nordens nya och (för tillfället) enda tidning som ENBART är till för 64/128 ägare. Mitt namn är Bosse Lövgren och jag ska föreställa redaktör på denna tidning, som egentligen är en fortsättning på TELE 64 som utkommit på FOSIE BBS det senaste året. Jag är även sysop på ovannämnda bas.

Anledningen till att starta upp en ny tidning, är att det inte finns någon svensk tidning som sysslar med just dessa datorer, om man räknar bort DatorMagazin, som har en (1) sida. Men finns det då så mycket att skriva om en dator som är över 10 år gammal och som programhusen börjat släppa taget om? Visst finns det det!

För det första så kommer det fortfarande ut nya program och ny hårdvara till den gamla trotjänaren och den är INTE död, vare sig i Sverige eller något annat land.

För det andra så börjar trenden att vända igen, tillbaks till små, lätta datorer, som inte kostar så mycket och som är lätta att lära sig programmera på.

För det tredje, så har man upptäckt att det faktiskt går att jobba både effektivt och snabbt med en 64 och tex GEOS.

Med dessa anledningar i bakhuvudet, så startade användarna i FOSIE BBS en egen tidning, som döptes till TELE 64. Det första numret kom ut 920701 och intresset växte och växte. Den konverterades till MACPAINT (ett grafikprogram till PC) och även PC-ägarna fick upp ögonen.

NU är det din tur!

ÅTTA BITAR är en tidning som är ideelt finasierad, dvs vi som skriver i den får inget betalt och prenumerationsavgiften går oavkortat till att trycka, skicka, utöka och förbättra tidningen.

Vår målsättning är att få upp ögonen på de stora importörerna (så att de börjar importera och sälja mer till datorn), att ge de användare, som fortfarande finns, nyheter och ideer om 64/128:an och sist (men inte minst) att få fortsätta med vår hobby, att använda vår underbara dator.

Tidningen är beräknad att komma ut 6ggr/år dvs varannan månad. Priset för detta är 75:- (att jämföra med andra tidningar, där en helårsprenumeration kostar över 200:-). För dessa pengar får du en tidning som enbart är tillägnad commodore 64/128. Varje nummer kommer att innehålla 9-15 sidor med färska nyheter, reportage, tester, ideer etc för din kära dator.

Till sist vill jag upplysa er om att detta nummer (som du nu håller i handen) är gratis, men om du vill hjälpa upp vår icke-existerande ekonomi, så får du gärna sätta in 10 kronor för detta nummer, eller ett valfritt bidrag.

Åtta bitar är nog!

Bosse Lövgren


För åsikter och synpunkter i Åtta Bitar står, där ej annat framgår, bidragsförfattarna själva. Kopiering och eftertryck förbjudes. Allt material är copyright Åtta Bitar.
Tillbaka till tidningsindexet
Tillbaka till Åtta Bitars huvudmeny
Peter Karlsson / 1996-01-19 / dat95pkn@mds.mdh.se