SupCon 2001

Vi hade i alla fall tur med vädret

SupCon 2001, som kanske kommer gå till historien som det sista SupCon anordnat av de utdöende resterna av ett en gång så stort hobbydatanätverk, FidoNet. Nedan följer en ögonvittnesskildring skriven av 50% av besökarna, Peter Krefting (då Karlsson). Denna sammanfattning innehåller bara några av mina bilder, för dig som vill se samtliga har jag gjort en sammanställning över alla tumnagelbilder och en sammanställning över alla fullstorleksbilder (för dig med fet Internetkoppling). Jo, och den här sidan ser mycket bättre ut om du använder en vävläsare som stöder stilmallar (CSS).

Fredag 2001-07-27

[Bild 1]
Dags att åka

Dagen inleddes med den sedvanliga långfärden för att ens komma till SupCon-området. Eftersom alla övertalningsförsök bland närbelägna Fidoiter misslyckats anträdde jag den bortemot 25 mil långa färden från mitt föräldrahem till Vätterns södra strand ensam i föräldrarnas för 1000 kronor inköpta extrabil. Då dagen, svensk sommar i minne, och föregående års myckna regnande till trots, bjöd på tjugofemgradig sommarvärme, var stekugnen till bil inte världens trevligaste färdmedel. Att sedan riksväg 50 mellan Askersund och Ödeshög nog måste räknas till en av Sveriges tråkigaste vägar gjorde ju inte saken bättre. Nåja, fram kom jag i vilket fall som helst, och trots att jag tog omvägen runt Scandic hotell (och några extra varv i rondellen för den goda sakens skull), där jag bokat in mig för helgen, var jag först bland Fidofolket ned till Sannabadet vid kvart i sex-tiden. Det visade sig senare dock inte vara en allt för anmärkningsvärd prestation. En snabb koll med Dan Karlsson, som jag visste skulle åka från Göteborg även i år, visade på att han ännu inte anträtt resan. Som tur var så inbjöd dock det ovanligt vackra sommarvädret till ett snabbt dopp i Vättern, vilken var ovanligt varm, men då det varit vackert väder på sistone var det kanske inte helt oväntat, varmt har det varit i Vättern även tidigare årgångar. Det var fler än jag som insett värdet av Sannabadets vackra läge; stranden var full av medlemmar av lokalbefolkningen, och allt eftersom den sena eftermiddagens badgäster lämnade stranden ersattes de med den tidiga kvällens. På sommaren är Sannabadet ett populärt vattenhål med sitt läge mellan Jönköping och Huskvarna.

[Bild 16]
Dan Karlsson

Fidonets minskande omfång märks även på SupCon; tidigare år har tillströmningen glada Fidoiter varit stark på fredagskvällen, men i år var jag ensam i flera timmar. Dan Karlsson anlände trots fördröjningar, och fördubblade därmed deltagarantalet till två. En ny rekordnotering! Tyvärr åt fel håll... På grund av det låga intresset för att anlända på fredagskvällen beslöt vi oss för att upprepa föregående års besök på den trevliga Pizzeria 12:an i Jönköping centrum. Trots att pizzerior har en förmåga att byta namn och ägare titt som tätt låg den kvar på samma ställe som förra året, och de verkade inte heller ha reviderat prislistan, så priserna var så oförskämt billiga som man inte är bortskämd med om man som jag är bosatt med i Norge. I hopp om att mängden tillresta skulle ha ökat återvände vi sedan till Sannabadet, bara för att upptäcka att det inte skett någon förbättring. Trots motgångarna valde Dan att ändå slå upp tältet.

[Bild 23]
Anders, Annika och Dan

När den ceremoniella tältresningsceremonin avslutats, och det ännu inte dykt upp några fler Fidoiter, tog Dan och undertecknad varsin fällstol och satte oss på stranden för att vaka in nattens inträde och filosofera om livet, universum och allting. Runt tiotiden skedde det vi inte trodde skulle ske, två Fidomänniskor anlände: Anders Öhrt, som efter förra årets lekar skulle vara med i arrangörslaget, och som egentligen lämnat återbud, tillsammans med Annika Ahlkvist. Återigen en fördubbling av deltagarantalet, men glädjen var i detta fall kortvarig, då de egentligen bara var på genomresa, och nu skulle vidare för att tälta på annan ort. SupCons deltagarantal var därmed återigen nere på två, varav endast en skulle övernatta på Sannabadet. När jag lämnade stranden vid halv tolv för att återvända till hotellet halverades återigen mängden på Sannabadet närvarande SupCondeltagare, för att på natten mot lördagen vara nere på alla tiders bottennivå — en.


Lördag 2001-07-28

[Bild 34]
God morgon!

Även lördagen bjöd på det strålande vackra svenska högsommarväder SupCon sällan är bortskämt med. Efter en näringsriktig frukostbuffé på hotellet begav jag mig runt tiotiden till fots i riktning mot Sannabadet för att se om det mot förmodagn hade anlänt fler besökande under den sena natten eller tidiga morgonen. Det visade det sig naturligtvis inte ha gjort, men som bekant är hoppet det sista som överger människan. När jag anlänt var Dans tält tyst och stilla, varför jag antog att han inte vaknat och därför satte mig på stranden och njöt av det vackra vädret istället. På morgonen var det tämligen lugnt på Sannabadet, några morgonbadare var närvarande när jag anlände, men avlägsnade sig kort därefter, så jag fick hela stranden för mig själv. Ett textmeddelande på mobiltelefonen skvallrade om att Dan faktiskt hade vaknat, han hade bara ännu inte tittat ut på den vackra morgonen. När han väl gjort det gick demonteringen av tältet däremot fort, det låg ned redan innan han ens hade kommit ur det.

[Bild 39]
SupConspelen 2001

Lördagen förlöpte utan att några ytterligare Fidoiter hittade ner till Sannabadet, så det var bara vi två, sittandes på varsin trästol lapandes sol (i mitt fall iförd solfaktor 25, vilket verkade fungera). Eftersom ingenting hände tog jag tillfället i akt och tog bussen in till Jönköping centrum för att ordna med en tågbiljett jag skulle ha för ett helt orelaterat tillfälle. Bussbiljetten kostade mig nio kronor tur och retur, eftersom jag använde mitt gamla Länstrafiken Örebro-kort som fortfarande hade några kronor kvar av de jag betalade in november 1999, och som gav mig 25% rabatt på biljettpriset. Jag passade även på att inhandla lite kyld Cola att ha med på Sannabadet, men den hann bli uppvärmd på de tio minuter det tog att gå från Elmia till Sannabadet. Trots att jag varit borta i mer än en timme hade inga ytterligare Fidomänniskor anlänt, däremot hade mängden solande och badande ökat. Eftersom arrangörerna, som alla andra, lyste med sin frånvaro improviserade vi fram lite kortspel som ersättning för de traditionella SupCon-lekarna. Tyvärr vann Dan två raka omgångar Chicago, så jag fick erkänna mig besegrad, trots att jag fick privilegiet att välja spel. En glad tysk hjälpte oss föreviga kortspelandet, och gav oss båda en möjlighet att testa våra knaggliga tyskkunskaper.

[Bild 42]
Dags för ett dopp!

Efter kortspelandet tyckte jag det var dags för ett dopp, och denna dag kunde jag kosta på mig ett lite längre bad, då jag hade någon som kunde se att mina värdesaker inte fick fötter under tiden. Efter badet tyckte vi det var lunchdags, så vi bestämde oss för att avsluta SupCon med lite mat. Efter lite sökande hittade vi Restaurang och pizzeria Bella på Kilallén, vilka serverade en helt okej kebabtallrik. Efter maten fortsatte Dan mot Göteborg efter att ha släppt av mig vid mitt hotell, där jag var fast med en natts bokning kvar. SupCon 2001 var därmed avslutad, och om ingen tar tag i det hela till nästa år är sannolikheten att SupCons saga därmed är all. Men, jag var där!Mer om SupCon 2001.

Text och bild © Copyright 2001-2018 Peter Krefting. Kopiering av dessa bilder utan att hänvisa till källan förbjudes. För bildbehandlingen har följande programvara använts: ImageMagick samt Canon ZoomBrowser EX.


Peter Krefting / $Date: 2018-02-25 00:37:18 $ / peter@softwolves.pp.se