Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Intressant vecka

Publisert: Fredag 2013-11-01. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Den här veckan har det kommit intressanta nyheter från två av mina tidigare arbetsgivare. I går tillkännagav Opera att deras community My Opera kommer att läggas ner om ett par månader. Det känns lite konstigt, eftersom den har varit ganska central i att bygga upp Opera som ett varumärke bland de som inte har hittat till vävläsaren. Kombinerat med den nya vävläsaren (som fortfarande inte finns för Linux och som fortfarande är mer eller mindre oanvändbar för mig på de andra plattformarna jag använder) så känns det som att jag inte längre känner företaget.

Jag har även helt slutat jobba för Opera, fram till i somras gjorde jag fortfarande den svenska översättningen på frilans, men eftersom Opera inte ville fortsätta anlita mig så är det nu någon annan som gör det. Det känns lite konstigt efter att ha varit ansvarig för den svenska sedan år 2000. Men tiderna förändras.

Den andra nyheten kom i dag, när det tillkännagavs att Overland Storage tar över min gamla arbetsgivare Tandberg Data. Företaget som helägt Tandberg efter konkursen 2009 har tydligen även delägt Overland, och med överlappande affärsmodeller kan jag se att de vill slå ihop dem. Jag undrar vad som nu kommer hända med varumärket Tandberg, efter att flera av de andra företagen som uppstod i ruinerna efter radiofabriken har valt bort det (Tandberg Television är nu en del av Ericsson, videokonferens-Tandberg blev till Cisco, Tandberg Storage återuppstod aldrig efter konkursen). Dessutom funderar jag på vad som kommer hända med Oslokontoret och de av mina gamla kollegor som fortfarande jobbar där. Jag hoppas det går bra för dem.

Kategorier: jobb, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se