Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Intressant vecka

Published: Friday 2013-11-01. Not available in English (automatic translation).

Den här veckan har det kommit intressanta nyheter från två av mina tidigare arbetsgivare. I går tillkännagav Opera att deras community My Opera kommer att läggas ner om ett par månader. Det känns lite konstigt, eftersom den har varit ganska central i att bygga upp Opera som ett varumärke bland de som inte har hittat till vävläsaren. Kombinerat med den nya vävläsaren (som fortfarande inte finns för Linux och som fortfarande är mer eller mindre oanvändbar för mig på de andra plattformarna jag använder) så känns det som att jag inte längre känner företaget.

Jag har även helt slutat jobba för Opera, fram till i somras gjorde jag fortfarande den svenska översättningen på frilans, men eftersom Opera inte ville fortsätta anlita mig så är det nu någon annan som gör det. Det känns lite konstigt efter att ha varit ansvarig för den svenska sedan år 2000. Men tiderna förändras.

Den andra nyheten kom i dag, när det tillkännagavs att Overland Storage tar över min gamla arbetsgivare Tandberg Data. Företaget som helägt Tandberg efter konkursen 2009 har tydligen även delägt Overland, och med överlappande affärsmodeller kan jag se att de vill slå ihop dem. Jag undrar vad som nu kommer hända med varumärket Tandberg, efter att flera av de andra företagen som uppstod i ruinerna efter radiofabriken har valt bort det (Tandberg Television är nu en del av Ericsson, videokonferens-Tandberg blev till Cisco, Tandberg Storage återuppstod aldrig efter konkursen). Dessutom funderar jag på vad som kommer hända med Oslokontoret och de av mina gamla kollegor som fortfarande jobbar där. Jag hoppas det går bra för dem.

Categories: life, work. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se