Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Tretton

Published: Saturday 2013-03-16. Not available in English (automatic translation).

I dag var jag för trettonde gången på Holmenkollen för att beskåda årets upplaga av den legendariska femmilen. Att åka till Holmenkollen har blivit en tradition, jag har varit där på alla världscup-femmil sedan jag flyttade hit år 2000 (2009 var det ingen tävling och 2011 på VM så såg vi en annan distans). Det har helt enkelt blivit en trevlig tradition, som jag skrivit om en hel del gånger tidigare här i bloggen.

[Södergren kommer in till första varvningen]
Anders Södergren ledde loppet vid första varvningen.

Som vanligt blev det spännande, även om det var masstart och en hel del taktikåkning. Anders Södergren gjorde en utbrytning på första varvet och tog en del spurtpoäng, men orkade inte hela vägen fram. Istället var det en ryss som vann i år, men det gör ingenting, det som är så fint med Holmenkollen är att alla hejar på alla ändå (fast de hejar ju mer på norrmännen förstås och vi hejar mer på svenskarna), till och med den stackars australiensaren som tappert skidade in på sista plats, slagen med ett dubbelsiffrigt antal minuter.

[De fem första spurtar in i mål]
Legkov spurtar in mot segern.

Vi ses nästa år.

Categories: life, pictures. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se