Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Lincoln Unchained

Publisert: Søndag 2013-03-03. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har ju börjat jobba den här veckan, men inte förrän på fredagen, så och därför passade jag på att gå lite på bio på lediga dagar. Jag har sett två filmer som utspelar sig i samma tidsepok, först Django Unchained, Quentin Tarantinos film om en slavhandeln i USA, där en slav som blir frigiven försöker hitta sin fru, och Lincoln, som utspelar sig ett par år efteråt under det amerikanska inbördeskriget när Abraham Lincoln försöker få igenom grundlagstillägget som avskaffar slaveriet.

Två filmer på liknande teman, alltså, om än av helt olika typ. Precis som tidigare filmer så är Quentin Tarantinos film inte så väldigt verklighetsförankrad. Som alltid får man det som Quentin Tarantino är bra på: ond bråd död, blodbad, skottlossning och upp till flera oväntade vändningar. En riktigt bra film, tyckte jag. Lincoln, däremot, går för att vara en mer biografisk dramatisering och för mig, som inte har så stora detaljkunskaper om amerikansk 1800-talshistoria, så antar jag att den stämmer ganska väl överens med verkligheten. Filmen kändes ganska lång, men är väl gjord och bra spelad och helt klart sevärd.

Med andra ord en alldeles toppen filmvecka. Nu är det jobb igen och kanske inte lika mycket tid över till att se på film.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se