Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Lincoln Unchained

Publicerad: Söndag 2013-03-03.

Jag har ju börjat jobba den här veckan, men inte förrän på fredagen, så och därför passade jag på att gå lite på bio på lediga dagar. Jag har sett två filmer som utspelar sig i samma tidsepok, först Django Unchained, Quentin Tarantinos film om en slavhandeln i USA, där en slav som blir frigiven försöker hitta sin fru, och Lincoln, som utspelar sig ett par år efteråt under det amerikanska inbördeskriget när Abraham Lincoln försöker få igenom grundlagstillägget som avskaffar slaveriet.

Två filmer på liknande teman, alltså, om än av helt olika typ. Precis som tidigare filmer så är Quentin Tarantinos film inte så väldigt verklighetsförankrad. Som alltid får man det som Quentin Tarantino är bra på: ond bråd död, blodbad, skottlossning och upp till flera oväntade vändningar. En riktigt bra film, tyckte jag. Lincoln, däremot, går för att vara en mer biografisk dramatisering och för mig, som inte har så stora detaljkunskaper om amerikansk 1800-talshistoria, så antar jag att den stämmer ganska väl överens med verkligheten. Filmen kändes ganska lång, men är väl gjord och bra spelad och helt klart sevärd.

Med andra ord en alldeles toppen filmvecka. Nu är det jobb igen och kanske inte lika mycket tid över till att se på film.

Kategorier: film. Dela: Facebook, Google+, e-post

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se