Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Pro

Publisert: Onsdag 2013-02-20.

Jeg syntes min gamle bærbare Mac begynte å bli litt gammel, den har tross alt siden langt blitt avhengt av Apple og er fast på versjon 10.6 av Mac OS X og selv om Windows 8 snilt lot seg installere på den så begynte plastikken rundt maskinen bli så skadd at det var på tide med en ny bærbar datamaskin. Jeg har forsåvidt kjøpt meg ett nettbrett, og har et par stasjonære datamaskiner, men av og til ønsker jeg å ha en bærbar også og der synes jeg helt enkelt at Apples datamaskiner er de beste.

Jeg har tenkt over det en stund, men i dag ble den til slutt kjøpt inn. Det blev en tretten tommers MacBook Pro med Retina-skjerm (eller Reasonable resolution som Linus Torvalds kaller den) og 256 gigabyte ssd. Jeg er ikke helt imponert over iden med at chassiset er i metall, ikke heller at de har plukket bort dvd-spilleren, men den virker ganske så trivelig i øvrig. Akkurat nå driver jeg med å overføre data fra den gamle datamaskinen til den nye, den sier at det skal ta to døgn, jeg håper at den overdriver, ellers får jeg prøve å finne en bedre måte å håndtere overgangen på.

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2013-02-20 15.30.11 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Never underestimate the bandwidth, osv. Snabbaste sättet att flytta filerna blev att koppla på säkerhetskopiedisken och låta den nya datorn läsa filerna därifrån...

  • Datum: 2013-02-28 14.13.31 CET
  • Namn: Björn
  • Sänt från: 213.131.238.**

När jag nyligen migrerade mitt system från en gammal till en ny Mac Mini, kopplade jag ihop dem med en gammal hederlig Ethernetkabel. Upp emot 500 GB på några timmar, om jag minns rätt. Trådlöst hade det tagit en halv evighet.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se