Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Opera meg hit og Opera meg dit

Publisert: Fredag 2013-02-15.

I forgårs skrev jeg om Operas nye giv, hvor de vraker sin nettlesermotor Presto for å isteden saste på WebKit, en motor som blant annet brukes av konkurrentene Safari og Chrome, samtidig som man har kvittet seg med flere ansatte programmerere, deriblant undertegnet. Jeg har fått noen spørsmål om hva det innebærer; en tidigere kollega til meg lignet det med en hjertetransplantasjon, Opera erstatter kjernen i nettleseren med noe helt nytt. Det er ikke første gang dette skjer, den nåværende kjernen var ny i versjon 7, men det er førse gang kjernen i Opera ikke er helt egenutviklet. En annen tidigere kollega har skrevet en utdypende blogartikkel om hva som har skjedd og jeg anbefaler de som er interesserte å lese den.

I dag presenterte Opera på nytt en uventet pressemelding, denne gangen meddelte man at man kjøper konkurrerende Skyfire. Hva dette kommer til å innebære framover aner jeg ikke, men det kommer til å bli interessant å følge, selv om det er fra tribunen.

Kategorier: Internett, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se