Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Javadådå

Publisert: Torsdag 2013-02-14. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

När jag blev av med jobbet och började leta efter nya jobb så lade jag märke till att väldigt många av de jobb som erbjöds innebar programmering i Java, ett programmeringsspråk jag inte hade någon erfarenhet av. De första intervjuerna jag var på var faktiskt som just Javaprogrammerare och jag fick ett jobberbjudande, som jag tackade nej till, från en av firmorna, utan att jag någonsin skrivit så mycket som en rad Java.

Så vad ska man göra? Jag köpte mig en bok om Javaprogrammering och började läsa. Efter tre veckor har jag en viss hum om hur Java hänger ihop, men utan att ha skrivit något eget är det svårt att säga att jag verkligen kan programmera i Java. Därför så tog jag fram ett litet äventyrsspel jag skrev i C för tio år sedan och gjorde en Javaversion. Commodore 64-versionen av C-programmet klockade in på strax under fyra kilobyte (med något avkortade texter), medan Javaversionen (som går att hämta på länken ovan) är på lite drygt 32 kilobyte.

Nästa tanke är att se om jag klarar av att skriva ett grafiskt skal runt spelet, vi är nog inte så många som använder textkonsol längre. Vi får väl se om det blir av, det var i alla fall ganska så skoj att återuppliva ett gammalt projekt på det viset.

Kategorier: programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2013-02-14 19.49.17 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.business.telia.com

Bra timing med tanke på den senaste tidens varningar om säkerhetshål i JRE, men det påverkar väl inte själva programmeringsspråket så mycket. Bara hoppas att utgivare av körtidsmiljöer (eller vad det heter på datorsvenska?) en gång för alla kan täppa igen oavsiktliga luckor och kanske heller inte behöver komma med kritiska uppdateringar en gång i månaden.

  • Datum: 2013-02-14 23.23.07 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Ja, inte sant? Men det är ju lite skillnad på att köra program lokalt i Java och att använda insticksprogrammet i vävläsaren. Det sistnämnda hade jag inte använt om det inte var för att det förb-ade norska bank-id-systemet använder ett Javaminiprogram för inloggning (som sällan fungerar som det skall, dessutom).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se