Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Javadådå

Published: Thursday 2013-02-14. Not available in English (automatic translation).

När jag blev av med jobbet och började leta efter nya jobb så lade jag märke till att väldigt många av de jobb som erbjöds innebar programmering i Java, ett programmeringsspråk jag inte hade någon erfarenhet av. De första intervjuerna jag var på var faktiskt som just Javaprogrammerare och jag fick ett jobberbjudande, som jag tackade nej till, från en av firmorna, utan att jag någonsin skrivit så mycket som en rad Java.

Så vad ska man göra? Jag köpte mig en bok om Javaprogrammering och började läsa. Efter tre veckor har jag en viss hum om hur Java hänger ihop, men utan att ha skrivit något eget är det svårt att säga att jag verkligen kan programmera i Java. Därför så tog jag fram ett litet äventyrsspel jag skrev i C för tio år sedan och gjorde en Javaversion. Commodore 64-versionen av C-programmet klockade in på strax under fyra kilobyte (med något avkortade texter), medan Javaversionen (som går att hämta på länken ovan) är på lite drygt 32 kilobyte.

Nästa tanke är att se om jag klarar av att skriva ett grafiskt skal runt spelet, vi är nog inte så många som använder textkonsol längre. Vi får väl se om det blir av, det var i alla fall ganska så skoj att återuppliva ett gammalt projekt på det viset.

Categories: software. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2013-02-14 19.49.17 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ********************.business.telia.com

Bra timing med tanke på den senaste tidens varningar om säkerhetshål i JRE, men det påverkar väl inte själva programmeringsspråket så mycket. Bara hoppas att utgivare av körtidsmiljöer (eller vad det heter på datorsvenska?) en gång för alla kan täppa igen oavsiktliga luckor och kanske heller inte behöver komma med kritiska uppdateringar en gång i månaden.

  • Datum: 2013-02-14 23.23.07 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Ja, inte sant? Men det är ju lite skillnad på att köra program lokalt i Java och att använda insticksprogrammet i vävläsaren. Det sistnämnda hade jag inte använt om det inte var för att det förb-ade norska bank-id-systemet använder ett Javaminiprogram för inloggning (som sällan fungerar som det skall, dessutom).

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se