Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Från liten till stor

Publisert: Lørdag 2013-02-02. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Då var det på tid att byta mobiltelefon igen. Den jag har haft fram till nu är en X10 Mini Pro från Sony Ericsson, vilken ersatte min gamla P1i från samma tillverkare. Även om det var trevligt med ett tangentbord, och det smärta formatet, så har den aldrig varit helt bra. I original kom den med den redan då gamla Android 1.6, och även om det kom en uppdatering till 2.1 och jag senare hackat telefonen och installerat en Android 2.3-version på den så har den haft sina problem. Instabilitet och många krascher har varit bland dem, och naturligtvis alla program som inte fungerat på den gamla versionen. Dessutom har jag saknat pennan från P1i:an, så nu kände jag att det var dags för en ny telefon. Den här gången har jag övergivit Sony (Ericsson), efter nästan ett decennium med deras produkter, till förmån för Samsungs Galaxy Note II. Den är stor, väldigt stor jämfört med andra telefoner, men den har också en stor fördel: den har en penna.

[Samsung Note II och SE X10 Mini Pro sida vid sida]
Liten och stor: Note II och X10 Mini Pro sida vid sida.

Jag har inte hunnit leka så mycket med den än, men den infriar förväntningarna så långt. Den inbyggda textigenkänningen fungerar inte lika klockrent som den på Symbian UIQ gjorde, men det kan vara jag som inte använder den helt rätt. Tangentbordet fungerar i alla fall fint, och verkar ha alla de funktioner jag är van vid från SwiftKey. Hemskärmen var samma hemska Samsung-trams som på surfplattan jag har från dem, men när jag ersatte den med en annan så känns det hela mycket smidigare.

Så jag är nöjd så långt, tiden får utvisa om jag förblir det. Samsung verkar i alla fall ha kommit en lång väg mot att tillverka kvalitetsprodukter, det är nog dags att sluta tänka på dem som Slamsung.

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se