Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Från liten till stor

Published: Saturday 2013-02-02. Not available in English (automatic translation).

Då var det på tid att byta mobiltelefon igen. Den jag har haft fram till nu är en X10 Mini Pro från Sony Ericsson, vilken ersatte min gamla P1i från samma tillverkare. Även om det var trevligt med ett tangentbord, och det smärta formatet, så har den aldrig varit helt bra. I original kom den med den redan då gamla Android 1.6, och även om det kom en uppdatering till 2.1 och jag senare hackat telefonen och installerat en Android 2.3-version på den så har den haft sina problem. Instabilitet och många krascher har varit bland dem, och naturligtvis alla program som inte fungerat på den gamla versionen. Dessutom har jag saknat pennan från P1i:an, så nu kände jag att det var dags för en ny telefon. Den här gången har jag övergivit Sony (Ericsson), efter nästan ett decennium med deras produkter, till förmån för Samsungs Galaxy Note II. Den är stor, väldigt stor jämfört med andra telefoner, men den har också en stor fördel: den har en penna.

[Samsung Note II och SE X10 Mini Pro sida vid sida]
Liten och stor: Note II och X10 Mini Pro sida vid sida.

Jag har inte hunnit leka så mycket med den än, men den infriar förväntningarna så långt. Den inbyggda textigenkänningen fungerar inte lika klockrent som den på Symbian UIQ gjorde, men det kan vara jag som inte använder den helt rätt. Tangentbordet fungerar i alla fall fint, och verkar ha alla de funktioner jag är van vid från SwiftKey. Hemskärmen var samma hemska Samsung-trams som på surfplattan jag har från dem, men när jag ersatte den med en annan så känns det hela mycket smidigare.

Så jag är nöjd så långt, tiden får utvisa om jag förblir det. Samsung verkar i alla fall ha kommit en lång väg mot att tillverka kvalitetsprodukter, det är nog dags att sluta tänka på dem som Slamsung.

Categories: gadgets. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se