Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Kon-Tiki

Publisert: Fredag 2012-10-12.

I går kveld kom jeg meg i vei og så på Kon-Tiki, den nya spillefilmen som er basert på Thor Heyerdahls berømte reise over Stillehavet. Thor Heyerdahl er jo en legendarisk person og jeg har vært på Kon-Tiki-museet her i Oslo og sett på flåten, forsåvidt for en del år siden nå, så jeg så fram imot å se filmatiseringen av ferden.

Filmen prøver å skildre hvordan Thor får ideen om at Polynesia ikke ble befolket fra vest, som den da gjeldende teorien sa, men fra øst og hvordan han til dels uten hell prøver å få sin teori publisert. Tross mange motganger får han dog til slutt mulighet å starte sin ekspedisjon med flotten Kon-Tiki, bygd etter ideer fra forhistoriske sydamerikanske sivilisasjoner, og vi får se hva som skjer om bord.

Filmen er veldig vel gjennomført og spennende å se på, også når man allerede i forveien vet ganske mye om hvordan det hele skal slutte. Den har mottatt en del kritikk for å ha tilført en del ekstra unødig dramatikk og framstilt noen personer på en ufordelaktig måte, men så er det en spillfilm basert på virkeligheten og ikke en dokumentar. Jeg kan gi medhold i at noen scener kanskje kunde ha blitt gjort annerledes, men i det store hele så fungerer filmen fint. Jeg kan varmt anbefale den.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se