Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Något jag skulle gjort för länge sedan

Publisert: Fredag 2012-08-03. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag har haft min X10 Mini Pro i två år nu, och blivit mer och mer irriterad över saker som inte fungerar. Sony Ericsson (numera Sony) släppte bara någonsin en uppdatering till telefonen, vilket gjorde att den blivit kvar på en hopplöst gammal utgåva av Android, full med programfel och strul. På sista tiden har till och med basfunktioner som att ringa telefonsamtal fungerat illa, men det var när den helt plötsligt slutade ta emot textmeddelanden som bägaren till slut rann över.

Efter att ha fått öva sig på min brors avlagda telefon av samma märke (han tröttnade också på sin till slut, av ungefär samma anledning) så bestämde jag mig för att uppdatera telefonen till en specialanpassad version av CyanogenMod, som är en ersättningsversion av Android för telefoner som stöder det.

[Systeminformation från Sony Ericsson X10 Mini Pro med MiniCM7; bild 1 av 2] [Systeminformation från Sony Ericsson X10 Mini Pro med MiniCM7; bild 2 av 2]
Systeminformation från MiniCM7.

Eftersom telefonen egentligen är låst för att förhindra egenkomponerade operativsystem så var jag först tvungen att hacka mig in i den (root:a) och utföra ett par ytterligare specialsteg, men de var utförligt förklarade och inte alls speciellt svåra. Vi testade först att installera version nio av MiniCM, som baseras på Android 4.0, men det kändes lite för långsamt, så det blev istället den något äldre version sju med Android 2.3. Även om det inte är den senaste versionen så har den åtminstone stöd för såpass många funktioner som saknas i 2.1 att det är helt klart värt det.

Och med lite tur kanske det till och med går att ringa med telefonen igen.

Denne artikkelen er referert i: Från liten till stor.

Kategorier: duppedingser, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2012-08-04 08.42.02 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

Jepp. Jag har bara testat den över Wifi. Men igår så så kom Wilma för aatt utsätta den för "the ultimate teenage test". -Det var en fröjd att sitta bredvid och se att den hanterade facebook ordentligt. Och visst... den gick att ringa med också. Samt sms:a. Nu återstår fråga om MMS och tangentbordsbelysningen. Ska jag lägga upp länken här till tangentbordslayoutsändraren?

 • Datum: 2012-08-04 11.01.20 CEST
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Jag körde programmet du pekade till för att byta tangentbordslayout, och det påstår ha bytt, men det fungerar inte för mig, jag får bara amriskt tangentbord. Belysningen fungerar däremot alldeles utmärkt.

 • Datum: 2012-08-08 19.44.23 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

Han som skrev "My bad actaully" förklarar vad felet är. Jag gjorde som han skrev - och det funkade på min lur. Det handlar om att ställa om tangentbordets inställningar. Nu har jag inte luren framför mig.

 • Datum: 2012-08-08 19.45.40 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

" the input method had changed to 'android keyboard'...all I had to do was change it back to 'default input'. .."

 • Datum: 2012-08-08 19.50.14 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

W är nöjd. Hon har pillat lite och lyckats plocka bort startern för att komma åt alla appar. Hon hittade dock en annan variant att hitta dem. Jag har visat hur hon gör. Dock funderar jag på om din launcher pro är mer batterisnål än defaultlaunchern. Ett problem med launcher pro verkar dock vara att den inte längre utvecklas och att det är få livstecken från utvecklaren.

 • Datum: 2012-08-09 11.52.38 CEST
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Aha. Verkar vara Swiftkey som stör; med Swiftkey påslaget får jag amerikansk layout på det fysiska tangentbordet, med "Standardinmatning" får jag svenskt. Underligt.

Och där hittade jag förklaringen. Nåväl, Swiftkey behöver jag egentligen inte när jag har ett fysiskt tangentbord.

 • Datum: 2012-08-09 15.52.08 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: *****.ks.se

har du nån uppfattning om launcher pro är batterisparande i förhållande till andra launchers?

 • Datum: 2012-08-09 22.39.38 CEST
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *****.215.118.180.getinternet.no

Jag kan inte säga att jag noterat någon ändring i batteriförbrukning, men så har jag inte mätt heller. LauncherPro fungerar tillräckligt bra för mig och jag har vant mig vid den.

 • Datum: 2012-08-12 16.51.10 CEST
 • Namn: Storebror
 • Sänt från: 82.99.33.***

Hittade följande guide: http://www.jorgen.qvartsenklint.se/xoops/modules/news/article.php?storyid=82

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se