Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Ett år

Publisert: Onsdag 2012-07-04. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I dag fyller Johanna ett år. Det känns inte länge sedan vi firade Jennys ettårsdag, fast det två lägenheter och snart tre år sedan, och det känns verkligen inte länge sedan vi fick se Johanna för första gången.

Det känns som att nummer två inte riktigt får samma uppmärksamhet som nummer ett fick, men jag minns ändå hur spännande det var när det till slut blev bestämt att det skulle bli ett kejsarsnitt även den här gången. Inte lika mycket stress, både för att vi hade varit igenom det en gång redan, men också för att det inte blev ett lika akut kejsarsnitt den här gången, vi hade tid att förbereda oss lite mer.

Den första dagen satt jag med Johanna på nyföddintensiven och räknade timmar – Nu är Johanna två timmar gammal och så vidare tänkte jag. Nu har hon hunnit bli ett helt år. Det är spännande.

Från det där lilla knytet som bara låg och betraktade omvärlden, till hon som tar sig fram och tar för sig. Jag är glad för att jag får vara med och dela ditt liv, Johanna. Du skänker mig något väldigt viktigt. Du och din storasyster, den storasyster som du avgudar och vill göra precis likadant som, hur länge det nu varar.

Jag har varit väldigt dålig att skriva, både här och i Jennys och Johannas blogg, men det beror bara på att jag väljer att tillbringa min tid med min underbara familj. Det där gamla livet då eftermiddag och kväll bestod av tv-tittande och sittande framför datorn är inte så lockande längre, märkligt nog.

Kategorier: barn, livet. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se