Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Ett år

Published: Wednesday 2012-07-04. Not available in English (automatic translation).

I dag fyller Johanna ett år. Det känns inte länge sedan vi firade Jennys ettårsdag, fast det två lägenheter och snart tre år sedan, och det känns verkligen inte länge sedan vi fick se Johanna för första gången.

Det känns som att nummer två inte riktigt får samma uppmärksamhet som nummer ett fick, men jag minns ändå hur spännande det var när det till slut blev bestämt att det skulle bli ett kejsarsnitt även den här gången. Inte lika mycket stress, både för att vi hade varit igenom det en gång redan, men också för att det inte blev ett lika akut kejsarsnitt den här gången, vi hade tid att förbereda oss lite mer.

Den första dagen satt jag med Johanna på nyföddintensiven och räknade timmar – Nu är Johanna två timmar gammal och så vidare tänkte jag. Nu har hon hunnit bli ett helt år. Det är spännande.

Från det där lilla knytet som bara låg och betraktade omvärlden, till hon som tar sig fram och tar för sig. Jag är glad för att jag får vara med och dela ditt liv, Johanna. Du skänker mig något väldigt viktigt. Du och din storasyster, den storasyster som du avgudar och vill göra precis likadant som, hur länge det nu varar.

Jag har varit väldigt dålig att skriva, både här och i Jennys och Johannas blogg, men det beror bara på att jag väljer att tillbringa min tid med min underbara familj. Det där gamla livet då eftermiddag och kväll bestod av tv-tittande och sittande framför datorn är inte så lockande längre, märkligt nog.

Categories: kids, life. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se