Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Tolv, Elva komma sextiotvå och sju

Publicerad: Torsdag 2012-03-29.

Det är versionsnummer på vävläsarna som Opera släppt nyligen: Opera 11.62 för vanliga datorer, Opera Mobile 12.0.1 för smarta mobiler (Android, S60) och Opera Mini 7 för Android och Jesustelefonen. Det börjar bli lite förvirrande med olika versioner för olika enheter, men högre nummer är ju bättre, eller hur?

Mini sju och Mobile tolv låter mig i alla fall synkronisera alla mina snabbval med datorversionen, så nu behöver jag inte ha de mobilspecifika sidorna som de nio första längre. Och mini sju på Android känns snabbare än den föregående versionen, även om jag inte har utfört några vetenskapliga test.

Nu väntar jag med spänning på version tolv av datorversionen också.

Kategorier: jobb, programvara. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2012-03-29 15.36.03 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Så länge det inte kommer en ny stor version var tredje månad är jag nog nöjd. Utveckling sker ändå men man känner sig mer efterbliven om man upptäcker att ens favoritprogram uppgraderats från version 7.0 till 14.0 sedan förra året. Sådana jättelika hopp borde det gå i alla fall ett halvt decennium mellan.

  • Datum: 2012-03-30 16.01.58 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Chrome och Firefox verkar slåss om att ha störst pe^H^Hversionsnummer, jag vet inte riktigt hur högt de har kommit nu, men det börjar bli löjligt.

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se