Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Normalisering

Published: Monday 2012-02-13. Not available in English (automatic translation).

Efter ett hektiskt halvår med två flyttar och nytillskott i familjen så börjar livet så sakteliga hitta en rytm och normalisera sig. Även om vi ännu inte har kommit oss för att hänga upp en enda tavla på väggarna i det nya huset (däremot har vi fyra väggklockor) så kan man ta sig lite tid då och då och nörda till sig lite.

I går var det mors dag här i Norge, så då hade vi en fin familjedag tillsammans (och fick hit två av Jennys kusiner som blev med och åkte snowracer i backen alldeles utanför). I morgon är det alla hjärtans dag, då får man väl hitta på något då också, även om jag tycker det blir lite mycket med båda dagarna så tätt.

Sedan den första februari har jag börjat jobba heltid igen. Jag har jobbat 90 % i två år nu, vilket har passat mig alldeles utmärkt. Jag har kunnat korta ner dagarna lite så att det inte gjort något om jag lämnat på dagis vid åttatiden och kommit till jobbet kvart i nio. Jag har ändu kunnat gå från jobbet vid fyratiden. Nu ska jag jobba heltid fram till jag har pappaledigt i maj, eftersom jag bara får ut 80 % av lönen då. Och 80 % av 100 % är bättre än 80 % av 90 %

På tal om pappaledighet så är NAV (Norges motsvarighet till Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och lite till) lite lustiga. Jag skickade in blanketten för att söka om pappaledighet och skrev då att jag ville starta den först en vecka efter att mammaledigheten slutar. Det borde ju inte vara något problem? Jo då, jag fick ett brev tillbaka där det stod att jag minsann måste söka om att fördröja uttagandet av pappaledighet på en speciell blankett för att få lov till att göra så. Blanketten heter NAV 14-16.05 och kan hämtas på vävsidorna (att skicka med blanketten är visst allt för svårt). Fast att hitta blanketten var inte så enkelt, jag tänkte att man kunde söka efter den. Visst, jag får flera träffar, men alla leder till Sidan finns inte. Inte heller sidan som beskriver blanketten med en direktlänk fungerar. Vilken tur då att första träffen på Google faktiskt leder fram.

På tal om flytt, det är alltid något man inte hittar efter en flytt. Den här gången är det dammsugarpåsarna som lyser med sin frånvaro. Nåja, det kunde ju varit något värdefullt, så jag ska inte klaga.

Så mycket.

Det är synd att inte klaga – Örebroarens motto.

Categories: life, querulousness. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2012-02-16 21.33.55 CET
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: ******************.tbcn.telia.com

Heja Örebro Det går aldrig, å går det så går det inge bra

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se