Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

E-bokköp

Publicerad: Lördag 2011-08-06.

Jag skaffade mig efter en stunds betänketid till slut en e-bokläsare inför Kretaresan i maj, och har inte ångrat mig. Hittills har jag läst gratisböcker och upphovsrättsfria böcker, men i går försökte jag mig för första gången på att faktiskt köpa en e-bok. Det gick mycket mer smärtfritt än jag trodde, speciellt efter allt man har läst om alla de elaka DRM-skydd som finns.

Jag köpte först Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, som jag fått rekommenderad, och den kunde jag köpa utan spärrar för 49 (svenska) kronor. Boken fick visserligen ett par vattenmärken där det står när och var den är köpt, men det kan jag mycket väl leva med. Sedan köpte jag 1634: The Baltic War, som är tredje delen i en serie där de två första var gratis tillgängliga från Baen Free Library som jag nämnde tidigare. Sex USA-dollar senare fick jag en epub-fil helt utan spärrar eller vattenmärken.

Jag har kopierat över böckerna, både till min e-bokläsare och till min mobiltelefon. Läsaren var enkelt att kopiera till, bara att lägga till boken i Calibre och synkronisera. Aldiko var jag tvungen att kopiera över filen manuellt och importera, men det tar inte många minuter. Nu är det bara att sätta igång och läsa, när jag nu ska ha tid till det…

Detta inlägg refereras i: Charles Stross.

Kategorier: böcker, prylar. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2011-08-12 08.51.27 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Läste ut "Hundraåringen..." i går. Så fort var det länge sedan jag läste ut en bok. Rekommenderas!

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se