Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Tåg- och informationsstopp

Publisert: Tirsdag 2011-04-26. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Det har skrivits en hel del om hur eländig kommunikationen är inom tågsverige nu för tiden. Jag har för det mesta inte råkat ut för några stora problem, förrän när jag skulle åka hem till Oslo i söndags efter att ha varit i Sverige över påsk. Tåget från Frövi till Hallsberg var i tid, men när vi kom dit fick vi av stationspersonalen veta att en kontaktledning rivits ned i Karlstad. Enligt honom skulle vi behöva åka buss mellan Kristinehamn och Kil. Inte så kul, men det hade inte gjort oss mer än en halvtimme eller så sena.

När vi kommer ombord så hör vi ingenting från personalen, och inte ser vi heller till någon. Vi kommer till Degerfors i tid, fortfarande ingen information. Fem minuter innan Kristinehamn får vi hör att vi har precis fått höra att det inte finns någon ström i Karlstad och att vi måste stå still, men att man inte hade någon mer information. Tågpersonalen hade alltså inte fått veta något om det problem vi fick reda på på stationen i Hallsberg, en och en halv timme tidigare!

Inte heller blev det några bussar, förutom för de som skulle vidare lokalt i Värmland, vi andra fick vänta och vänta. Till slut, drygt en och en halv timme senare, hade man reparerat felet och vi rullade vidare. På vägen blev vi ytterligare försenade när vi skulle möta alla de tåg som väntat i andra riktningen, och så råkade vi på ett signalfel vid Sander på norska sidan till råga på allt.

Eftersom Jenny var med så bestämde vi oss för att hoppa av tidigt, så vi övernattade hos Theas föräldrar utanför Skarnes. Jenny kom i säng vid elvatiden på kvällen, trött som bara den; hade vi fortsatt hade vi inte varit hemma förrän runt midnatt.

Nu ska tågtrafiken släppas helt fri i Sverige. Det kommer bli kul. Inte.

Kategorier: kverulanse, reiser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se