Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Tåg- och informationsstopp

Published: Tuesday 2011-04-26. Not available in English (automatic translation).

Det har skrivits en hel del om hur eländig kommunikationen är inom tågsverige nu för tiden. Jag har för det mesta inte råkat ut för några stora problem, förrän när jag skulle åka hem till Oslo i söndags efter att ha varit i Sverige över påsk. Tåget från Frövi till Hallsberg var i tid, men när vi kom dit fick vi av stationspersonalen veta att en kontaktledning rivits ned i Karlstad. Enligt honom skulle vi behöva åka buss mellan Kristinehamn och Kil. Inte så kul, men det hade inte gjort oss mer än en halvtimme eller så sena.

När vi kommer ombord så hör vi ingenting från personalen, och inte ser vi heller till någon. Vi kommer till Degerfors i tid, fortfarande ingen information. Fem minuter innan Kristinehamn får vi hör att vi har precis fått höra att det inte finns någon ström i Karlstad och att vi måste stå still, men att man inte hade någon mer information. Tågpersonalen hade alltså inte fått veta något om det problem vi fick reda på på stationen i Hallsberg, en och en halv timme tidigare!

Inte heller blev det några bussar, förutom för de som skulle vidare lokalt i Värmland, vi andra fick vänta och vänta. Till slut, drygt en och en halv timme senare, hade man reparerat felet och vi rullade vidare. På vägen blev vi ytterligare försenade när vi skulle möta alla de tåg som väntat i andra riktningen, och så råkade vi på ett signalfel vid Sander på norska sidan till råga på allt.

Eftersom Jenny var med så bestämde vi oss för att hoppa av tidigt, så vi övernattade hos Theas föräldrar utanför Skarnes. Jenny kom i säng vid elvatiden på kvällen, trött som bara den; hade vi fortsatt hade vi inte varit hemma förrän runt midnatt.

Nu ska tågtrafiken släppas helt fri i Sverige. Det kommer bli kul. Inte.

Categories: querulousness, travel. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se