Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Det blir nog aldrig någon riktig norrman av mig

Publisert: Torsdag 2011-01-06. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

…men det började i alla fall bra. Det har snöat en massa i dag utan att vara så väldigt kallt, så jag bestämde mig för att äntligen begå säsongens skidpremiär. Sagt och gjort, efter att jag kommit hem från jobbet och Jenny hade gått och lagt sig, så letade jag fram skidorna i källarboden, och improviserade fram en skidklädsel eftersom jag inte hittade de skidkläder jag vet att jag har, någonstans. Efter att ha snörat på mig pjäxorna satte jag mig på en stadsbuss mot Oppsal, som jag läst mig till som närmaste åtkomstpunkt för att åka skidor i Østmarka.

Det gick fint en stund, jag hade bra glid på plan mark och hyfsat grepp i uppförsbacken, trots att jag var för lat för att valla skidorna. Och de första nedförsbackarna klarade jag utan att falla. Men så kom jag till en ganska brant nedförsbacke, där det stod en kvinna och väntade, hon sa att jag skulle åka före, för det var is i backen och hon ville inte ha någon rätt bakom sig. Hon var rädd för att falla. Varför, förstår jag inte, hon klarade ju det alldeles utmärkt. Jag, däremot, satte mig ned, mitt i en pöl av kallt isvatten.

Så då var det bara att vända tillbaka, eftersom jag inte hade något torrt ombyte med mig. Som tur var hade jag i alla fall ull underst, så jag blev inte så kall som jag var rädd för att jag skulle bli, men blöt var jag, och det var inte så kul. På vägen tillbaka hann jag med att falla i två backar till, som tur var bara med snö den här gången, och jag såg på backarna i förväg att det var backar som jag inte skulle klara. Så då klarade jag i alla fall att falla mer eller mindre kontrollerat.

Efter att ha väntat på bussen i tjugo minuter så tog jag mig hemåt. Men i stället för att köra hela vägen till Helsfyr och därifrån så klev jag av på Bryn, eftersom det finns en fin gångväg längs Alnaelva och järnvägen. Jag går en liten bit av den till Jennys dagis på morgonen, så jag visste att den hade lagom mycket snö för att åka skidor på, så det gjorde jag.

Det var en riktigt fin tur, och till skillnad från min dotter så gillar jag ju att åka skidor. Egentligen hade jag kanske inte behövt resa ut i skogen för att åka skidor, när det var lika bra före på gångvägen…

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2011-01-07 14.12.58 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jag hoppas att det bättre för dig än för Petra Majdic i Vancouver-OS. Under ett träningspass åkte hon av banan rakt ner i ett brant dike och slog sig illa. Dagen därpå tog hon trots allt en bronsmedalj, men jag har för mig att hon blev tvungen att avstå resten av loppen p.g.a. skadan som uppstod i fallet.

  • Datum: 2011-01-07 14.23.03 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Åh, ja, lite blöt om baken bara. :-)

  • Datum: 2011-01-09 17.02.31 CET
  • Namn: mor
  • Sänt från: ***********.bredband.skanova.com

Jag har också gjort skidpremiär! Det är första gången på 2 år och det känns skönt. Har inte så bra ork och balans sen jag bröt min höft den minnes(o)värda påsken 2009, men jag testade på slätmark och ska nog försöka mig på riktiga spår också, även om det får bli i snäll terräng.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se