Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Det blir nog aldrig någon riktig norrman av mig

Published: Thursday 2011-01-06. Not available in English (automatic translation).

…men det började i alla fall bra. Det har snöat en massa i dag utan att vara så väldigt kallt, så jag bestämde mig för att äntligen begå säsongens skidpremiär. Sagt och gjort, efter att jag kommit hem från jobbet och Jenny hade gått och lagt sig, så letade jag fram skidorna i källarboden, och improviserade fram en skidklädsel eftersom jag inte hittade de skidkläder jag vet att jag har, någonstans. Efter att ha snörat på mig pjäxorna satte jag mig på en stadsbuss mot Oppsal, som jag läst mig till som närmaste åtkomstpunkt för att åka skidor i Østmarka.

Det gick fint en stund, jag hade bra glid på plan mark och hyfsat grepp i uppförsbacken, trots att jag var för lat för att valla skidorna. Och de första nedförsbackarna klarade jag utan att falla. Men så kom jag till en ganska brant nedförsbacke, där det stod en kvinna och väntade, hon sa att jag skulle åka före, för det var is i backen och hon ville inte ha någon rätt bakom sig. Hon var rädd för att falla. Varför, förstår jag inte, hon klarade ju det alldeles utmärkt. Jag, däremot, satte mig ned, mitt i en pöl av kallt isvatten.

Så då var det bara att vända tillbaka, eftersom jag inte hade något torrt ombyte med mig. Som tur var hade jag i alla fall ull underst, så jag blev inte så kall som jag var rädd för att jag skulle bli, men blöt var jag, och det var inte så kul. På vägen tillbaka hann jag med att falla i två backar till, som tur var bara med snö den här gången, och jag såg på backarna i förväg att det var backar som jag inte skulle klara. Så då klarade jag i alla fall att falla mer eller mindre kontrollerat.

Efter att ha väntat på bussen i tjugo minuter så tog jag mig hemåt. Men i stället för att köra hela vägen till Helsfyr och därifrån så klev jag av på Bryn, eftersom det finns en fin gångväg längs Alnaelva och järnvägen. Jag går en liten bit av den till Jennys dagis på morgonen, så jag visste att den hade lagom mycket snö för att åka skidor på, så det gjorde jag.

Det var en riktigt fin tur, och till skillnad från min dotter så gillar jag ju att åka skidor. Egentligen hade jag kanske inte behövt resa ut i skogen för att åka skidor, när det var lika bra före på gångvägen…

Categories: life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2011-01-07 14.12.58 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jag hoppas att det bättre för dig än för Petra Majdic i Vancouver-OS. Under ett träningspass åkte hon av banan rakt ner i ett brant dike och slog sig illa. Dagen därpå tog hon trots allt en bronsmedalj, men jag har för mig att hon blev tvungen att avstå resten av loppen p.g.a. skadan som uppstod i fallet.

  • Datum: 2011-01-07 14.23.03 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Åh, ja, lite blöt om baken bara. :-)

  • Datum: 2011-01-09 17.02.31 CET
  • Namn: mor
  • Sänt från: ***********.bredband.skanova.com

Jag har också gjort skidpremiär! Det är första gången på 2 år och det känns skönt. Har inte så bra ork och balans sen jag bröt min höft den minnes(o)värda påsken 2009, men jag testade på slätmark och ska nog försöka mig på riktiga spår också, även om det får bli i snäll terräng.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se