Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen

Publisert: Onsdag 2010-12-29. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så var det dags igen för en ny Narniafilm. Sist var för strax över två år sedan då vi såg Prins Caspian. Nu var det dags för uppföljaren, Kung Caspian och skeppet Gryningen. Den här gången i tre dimensioner och allt.

Filmen baserar sig på den tredje boken (räknat efter utgivningsordningen), i Narniatid tre år efter händelserna i den andra boken/filmen. Den här gången är det bara Edmund och Lucy som återvänder, men de har å andra sidan med sig sin kusin Eustace, som inte tror på att Narnia finns. När de kommer till Narnia undrar Caspian varför, eftersom han inte har kallat på dem, men de blir snart varse varför.

Det är en ungdomsfilm, om än lite för våldsam för de minsta. Jag kommer bara ihåg brottstycken från när jag läste boken som ung, men av det jag kom ihåg så stämde det bra med detaljerna. Jag såg filmen i tre dimensioner, men jag tror inte det gav något speciellt. Jag höll på att somna halvvägs genom, men det var nog bara för att jag hade sovit dåligt. Men, som sagt, det här är barndomsminnen, och filmatiseringarna är väldigt välgjorda, så jag ångrar absolut inte att jag såg den. När kommer nästa film?

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

 • Datum: 2010-12-29 23.46.12 CET
 • Namn: Anders Carlsson
 • Sänt från: ***************.cust.tele2.se

Jag undrar om jag tillhör en minoritet av dåtida pojkar som varken läst Lewis, Tolkien eller för den delen Adams, Pratchett m.fl. Det enda minne jag har av Narnia-serien är den tecknade TV-serien som jag såg något avsnitt av och har i kärt minne utan att speciellt följt (upp) den.

Hur var publiksammansättningen i biografen, blandat mellan dagens ungdomar och dem i vår generation och strax äldre som har nostalgiska minnen av böckerna?

 • Datum: 2010-12-30 07.56.20 CET
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *******.opera.com

Jag såg den med engelskt tal, så det var mest ungdomar och vuxna (och några barn, men jag tror de hade engelsktalande föräldrar). Jag skulle nog tro att de dubbade föreställningarna har fler barn i publiken.

Jag har läst alla Narniaböckerna två gånger, jag läste igenom hela serien två somrar i rad. När den första filmatiseringen hade premiär för ett par år sedan köpte jag en engelskspråkig samlingsupplaga, men den har jag ännu inte läst helt genom.

Jag har också precis recenserat den här filmen. Jag håller med dig till stor del av vad du tycker. Jag har dock inte läst böckerna så kan inte jämföra filmen med dem.

Du kan läsa min recension här:

http://www.filmrecensioner.nu/index.php/2011/01/04/familj-film/narnia-kung-caspian-och-skeppet-gryningen/

 • Datum: 2011-01-04 21.49.20 CET
 • Namn: Peter Krefting
 • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Håller med? Jag tycker det verkar som du totalsågar den? Jag gillade ju filmen :-)

 • Datum: 2011-01-10 20.43.28 CET
 • Namn: David
 • Sänt från: *******.a165.priv.bahnhof.se

Haha, jag håller med dig när du skrev så här: "Jag höll på att somna halvvägs genom"

;D

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se