Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Äntligen: Opera för Android

Publisert: Tirsdag 2010-11-09. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Varning: Detta inlägg innehåller reklam för en produkt från min arbetsgivare (fast ni är väl vana vid det här laget…).
I dag släpptes äntligen Opera Mobile för Android. Jag köpte ju, som kanske bekant, en Androidbaserad telefon för en stund sedan, och hittills har det ju bara varit Opera Mini som varit officiellt tillgänglig från Market (fast jag har betatestat Mobile en stund). Fördelen med Mobile framför Mini är att det är en komplett vävläsare, som har stöd för (nästan) allt som en vanlig pc-baserad läsare har. Fördelen med Mini framför Mobile är att den drar mycket mindre datatrafik, och är perfekt när man betalar för varenda bit data man hämtar (eller är på ett långsamt nätverk).

Jag har alltså bägge installerade, och använder dem om varandra. Mini om jag sitter på en buss och bara vill läsa nyheter, Mobile om jag vill göra något lite mer avancerat, och speciellt om jag sitter på ett trådlöst datanät. Mobile har även fördelen av att ge tillgång till opera:config, vilket gör att den kan ställas in efter eget smak och behag. Till exempel går det att hämta ned en URL-filter-fil (t.ex för reklamblockering) till sd-kortet och peka Opera Mobile till, för att slippa se (och betala för att hämta) reklam. Det går inte med Mini.

En fördel med moderna versioner av Mini och Mobile är att de alla har stöd för Opera Link, vilket innebär att det går att synkronisera bokmärken och snabbval, både sinsemellan och med Opera på pc. Det gör det busenkelt att byta mellan de olika installationerna när som helst.

Jag måste erkänna att jag för en fem-sex år sedan inte riktigt förstod varför man skulle vilja ha en vävläsare på telefonen (trots att jag jobbar på ett företag som tillverkar en produkt för det), men i dag vill jag inte vara utan.

Denne artikkelen er referert i: Opera 11 ute nå.

Kategorier: duppedingser, Internett, programvare. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-11-09 14.10.26 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Ditt inlägg får mig att tänka på reklamfilmen med Jan Boris Möller. :-D

"Det här får jag betalt för att skriva. Men det gör ju inget, för jag använder Operas vävläsare ändå."

  • Datum: 2010-11-09 14.53.34 CET
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Med skillnaden att jag inte får betalt för att skriva, kanske. Fast i och för sig så skrev jag den på arbetstid...

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se