Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Androider

Publisert: Tirsdag 2010-11-02. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Nu har jag uppdaterat min X10 Mini Pro till Android 2.1. Det var lite irriterande att jag blev av med alla program, kontakter och wifi-lösenord i uppgraderingen (fast jag hade kört säkerhetskopieringsprogrammet först), men som tur var fick jag i alla fall behålla mina lagrade textmeddelanden. Å andra sidan fick det mig att få ändan ur vagnen att exportera mina kontakter ordentligt från min gamla telefon, så även om jag tappat de kontakter jag ändrat och lagt till sedan augusti så har numera i alla fall bilder och adresser som jag saknade tidigare.

Vad gäller själva uppgraderingen vet jag inte om jag märkt så stor skillnad ännu, mer än att fler program är tillgängliga för hämtning. Det är en del program som kräver nyare version av operativsystemet och som varit blockerade från telefonen tidigare. Jag håller som bäst på att testa Launcher Pro som en ersättning för Sony Ericssons egna startskärm, efter tips från en kompis, och den verkar ganska så trevlig. Om inte annat för att jag kunde dölja ikoner för program jag aldrig använder och som inte går att avinstallera (som programmen för Facebook, Twitter och Gmail och andra ointressanta saker jag hellre använder en vävläsare för).

Jag saknar min P1i och Symbian UIQ, jag. Men med UIQ nedlagt och färre och färre nya program så behövde jag uppgradera.

Denne artikkelen er referert i: Something I should have done a long time ago samt Från liten till stor.

Kategorier: duppedingser. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se