Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Femtio små öringar

Published: Thursday 2010-09-30. Not available in English (automatic translation).

I dag försvinner femtioöringsmyntet i Sverige. Jag kan inte direkt säga att jag kommer att sakna det, mer nog att jag väntar på att detsamma skall hända här i Norge. Jag har tagit mig i att börja ignorera femtioöringar, de jag får i växel brukar jag plocka ur plånboken och samla på hög, för att så ibland köpa en dricka för pengarna när högen växt sig stor nog (vilket den sällan gör, dessutom tar drickaautomaterna här oavsett inte femtioöringar). Eller för att skrapa fram koder på Internetbank-kodkortet med, eller något annat icke-betalningsrelaterat.

Vila i frid, du lilla femtioöring.

Categories: life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-09-30 13.56.34 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Om två år kommer den nya tvåkronan. Sådana har ni väl redan i Norge? Förhoppningsvis tänker de som upphandlar mynt på allehanda metallallergiker så inte de nya mynten (ska visst bli en ny femkrona, tiokrona och ev. tjugokrona med vad det lider) blir omöjliga att hantera för stora grupper människor.

  • Datum: 2010-09-30 14.09.00 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Inga tvåkronor, men däremot tjugokronorsmynt och tvåhundrakronorssedlar. Den svenska tvåkronan minns jag från när jag var liten. Den slutade präglas 1972, men det fanns ett fåtal i omlopp fortfarande då, och vad jag vet så är den fortfarande giltigt betalningsmedel.

  • Datum: 2010-09-30 16.02.18 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jo, tvåkronan är giltigt betalningsmedel men jag tror inte så jättemånga butiksbiträden skulle våga ta emot dem. Å andra sidan har jag för mig att silverhalten är såpass hög i de gamla tvåkronorna att metallen är värd mer än myntet. Mina föräldrar har nog en liten påse en- och tvåkronor i en låda, men jag kan inte påstå att de var speciellt vanliga i omlopp när jag var liten - och då är jag ett år äldre än du. Kanske det beror på var man bodde och växte upp.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se