Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Ingenting blir gjort om man inte gör det

Publisert: Lørdag 2010-08-21. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Dagens lärdom är väl egentligen ganska uppenbar, men ändå något det tar tid att lära sig. Nämligen det att den där hyllan jag har irriterat mig på för att den stått på fel plats nu i ett halvår inte flyttar på sig om jag inte själv tar och faktiskt flyttar den någon annanstans. Så, sagt och gjort, i dag har vi flyttat runt på en del ”felplacerade” möbler (eller felinköpta, kanske).

En stor svart Ikea-hylla som inte passade in som stod mellan bokhyllan och soffan i vardagsrummet har flyttat ut i hallen, där den lite mindre svarta hyllan har flyttat in i sovrummet. Den stora vita Ikea-bokhyllan som stod, nästan helt tom, i Jennys rum och blockerade ventilationen har fått flytta ut i vardagsrummet, där den stora svarta bokhyllan stod tidigare. Samtidigt har vi fått rensat ut och kastat en hel del skräp som hade samlat sig i de olika hyllorna.

Det är egentligen märkligt hur mycket skräp som kan samla sig i en låda eller en hylla. Ofta blir det så att när vi städar, så flyttar vi bara undan det som ligger i vägen så att vi inte ser det längre, vilket gör att det samlar sig sådant som vi egentligen borde ha kastat lite här och var. Inte helt bra, kanske.

Sedan så har jag fått testat en sak jag tänkt testa en stund, nämligen att installera Android på min minibärbara. Jag har ju nyligen skaffat mig en ny mobiltelefon som kör just Android, och blev då sugen på att testa det på en riktig dator. Det fungerade faktiskt förvånansvärt bra, och det var positivt att det gick att installera på samma partition som mitt befintliga Linuxsystem, och att de kör fint sida vid sida på samma dator.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-08-23 20.43.24 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: 62.109.58.*

Nu blev jag nyfiken. Det skulle jag vilja testa. Hur stor plats tar det?

  • Datum: 2010-08-23 21.40.34 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Android tog väl ett tvåsiffrigt antal megabyte, inte så stor platts alltså. Jag tankade från http://www.android-x86.org/download och installerade från ett USB-minne (tanka android-x86-1.6-r2_usb.img.gz, packa upp med gunzip och kör dd direkt till USB-enheten (alla filer på den försvinner).

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se