Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Ingenting blir gjort om man inte gör det

Published: Saturday 2010-08-21. Not available in English (automatic translation).

Dagens lärdom är väl egentligen ganska uppenbar, men ändå något det tar tid att lära sig. Nämligen det att den där hyllan jag har irriterat mig på för att den stått på fel plats nu i ett halvår inte flyttar på sig om jag inte själv tar och faktiskt flyttar den någon annanstans. Så, sagt och gjort, i dag har vi flyttat runt på en del ”felplacerade” möbler (eller felinköpta, kanske).

En stor svart Ikea-hylla som inte passade in som stod mellan bokhyllan och soffan i vardagsrummet har flyttat ut i hallen, där den lite mindre svarta hyllan har flyttat in i sovrummet. Den stora vita Ikea-bokhyllan som stod, nästan helt tom, i Jennys rum och blockerade ventilationen har fått flytta ut i vardagsrummet, där den stora svarta bokhyllan stod tidigare. Samtidigt har vi fått rensat ut och kastat en hel del skräp som hade samlat sig i de olika hyllorna.

Det är egentligen märkligt hur mycket skräp som kan samla sig i en låda eller en hylla. Ofta blir det så att när vi städar, så flyttar vi bara undan det som ligger i vägen så att vi inte ser det längre, vilket gör att det samlar sig sådant som vi egentligen borde ha kastat lite här och var. Inte helt bra, kanske.

Sedan så har jag fått testat en sak jag tänkt testa en stund, nämligen att installera Android på min minibärbara. Jag har ju nyligen skaffat mig en ny mobiltelefon som kör just Android, och blev då sugen på att testa det på en riktig dator. Det fungerade faktiskt förvånansvärt bra, och det var positivt att det gick att installera på samma partition som mitt befintliga Linuxsystem, och att de kör fint sida vid sida på samma dator.

Categories: life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-08-23 20.43.24 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: 62.109.58.*

Nu blev jag nyfiken. Det skulle jag vilja testa. Hur stor plats tar det?

  • Datum: 2010-08-23 21.40.34 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Android tog väl ett tvåsiffrigt antal megabyte, inte så stor platts alltså. Jag tankade från http://www.android-x86.org/download och installerade från ett USB-minne (tanka android-x86-1.6-r2_usb.img.gz, packa upp med gunzip och kör dd direkt till USB-enheten (alla filer på den försvinner).

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se