Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

CDon kan gå och dra något gammalt över sig

Publisert: Fredag 2010-08-13. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Jag hade problem med att beställa varor på kort från CDon i senaste versionen av Opera för ett tag sedan, och skrev till kundtjänst och frågade vad som var problemet, om det var deras sidor eller om det var min Opera som var trasig. Jag fick aldrig någon klarhet i det hela, däremot verkar det inte som de är intresserade av att behålla mig som kund:

Svar från kundservice

Hej Peter,

vi ser att vi tyvärr har begått ett misstag eftersom man dessvärre inte ska kunna handla från oss om man inte är folkbokförd här i Sverige. Detta för att vi inte kan kontrollera uppgifterna som lämnas in. Vi beklagar att vi begått detta misstag och måste nu blockera ditt konto för framtida köp.

Anledningen till att det inte fungerade bra att handla med ditt kort första gången kan bero på att du eventuellt har ett kort som inte är utfärdat i Sverige.

Vi hoppas du förstår och vi beklagar misstaget vi gjort. Du får självklart behålla mobilen du köpt, men som sagt, tyvärr kan du inte handla från vår svenska sida mer.
Vi får hänvisa dig till vår andra sida: cdon.eu eller våra nordiska sidor om du bor där.

De beklagar att jag har kunnat handla hos dem? Jaha, då beklagar jag att jag varit kund hos dem, och jag beklagar att jag köpte en mobiltelefon för närmare tre tusen. Dessutom beklagar jag att jag handlat musik och film från dem tidigare. Däremot beklagar jag inte att jag kommer använda mig av andra leverantörer i framtiden, även om jag nog fortfarande blir insläppt i CDon:s norska vävbutik (men jag vågar nog inte ta risken).

Kategorier: kverulanse. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-08-15 00.13.31 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Om det vore jag, skulle jag vidareförmedla det där brevet till CDon:s marknadschef eller liknande. Personen på kundtjänst som skrivit ihop det skulle förmodligen få packa ihop och lämna sitt jobb dagen efter. Att de har policies och tekniska brister som gör att du som boendes i Norge inte kan handla från den svenska sidan förstår jag, men vilken säljare som helst som är mån om sina kunder skulle ha formulerat sig annorlunda och välkomnat dig till t.ex. den norska sidan. Jag antar att du finns med i deras kundregister med köphistorik, nuvarande leveransadress osv så det skulle gå att kolla upp. Som brevet är formulerat ber de dig mer eller mindre att i fortsättningen handla hos en av deras konkurrenter. Vad sägs om Amazon?

  • Datum: 2010-08-16 11.01.54 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Jo, jag borde nog det, men jag är allt för lat :-)

  • Dato: 2010-08-20 21.57.45 CEST
  • Navn: Eira
  • Vevsted: http://epistel.no/blog/
  • Sendt fra: ***.84-48-163.nextgentel.com

Men så snille de var som lot deg få lov å beholde det du allerede har kjøpt, da!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se