Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

CDon kan gå och dra något gammalt över sig

Published: Friday 2010-08-13. Not available in English (automatic translation).

Jag hade problem med att beställa varor på kort från CDon i senaste versionen av Opera för ett tag sedan, och skrev till kundtjänst och frågade vad som var problemet, om det var deras sidor eller om det var min Opera som var trasig. Jag fick aldrig någon klarhet i det hela, däremot verkar det inte som de är intresserade av att behålla mig som kund:

Svar från kundservice

Hej Peter,

vi ser att vi tyvärr har begått ett misstag eftersom man dessvärre inte ska kunna handla från oss om man inte är folkbokförd här i Sverige. Detta för att vi inte kan kontrollera uppgifterna som lämnas in. Vi beklagar att vi begått detta misstag och måste nu blockera ditt konto för framtida köp.

Anledningen till att det inte fungerade bra att handla med ditt kort första gången kan bero på att du eventuellt har ett kort som inte är utfärdat i Sverige.

Vi hoppas du förstår och vi beklagar misstaget vi gjort. Du får självklart behålla mobilen du köpt, men som sagt, tyvärr kan du inte handla från vår svenska sida mer.
Vi får hänvisa dig till vår andra sida: cdon.eu eller våra nordiska sidor om du bor där.

De beklagar att jag har kunnat handla hos dem? Jaha, då beklagar jag att jag varit kund hos dem, och jag beklagar att jag köpte en mobiltelefon för närmare tre tusen. Dessutom beklagar jag att jag handlat musik och film från dem tidigare. Däremot beklagar jag inte att jag kommer använda mig av andra leverantörer i framtiden, även om jag nog fortfarande blir insläppt i CDon:s norska vävbutik (men jag vågar nog inte ta risken).

Categories: querulousness. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-08-15 00.13.31 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Om det vore jag, skulle jag vidareförmedla det där brevet till CDon:s marknadschef eller liknande. Personen på kundtjänst som skrivit ihop det skulle förmodligen få packa ihop och lämna sitt jobb dagen efter. Att de har policies och tekniska brister som gör att du som boendes i Norge inte kan handla från den svenska sidan förstår jag, men vilken säljare som helst som är mån om sina kunder skulle ha formulerat sig annorlunda och välkomnat dig till t.ex. den norska sidan. Jag antar att du finns med i deras kundregister med köphistorik, nuvarande leveransadress osv så det skulle gå att kolla upp. Som brevet är formulerat ber de dig mer eller mindre att i fortsättningen handla hos en av deras konkurrenter. Vad sägs om Amazon?

  • Datum: 2010-08-16 11.01.54 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

Jo, jag borde nog det, men jag är allt för lat :-)

  • Dato: 2010-08-20 21.57.45 CEST
  • Navn: Eira
  • Vevsted: http://epistel.no/blog/
  • Sendt fra: ***.84-48-163.nextgentel.com

Men så snille de var som lot deg få lov å beholde det du allerede har kjøpt, da!

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se