Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Diplomati

Publisert: Onsdag 2010-06-30. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Diplomacy är ett ganska trevligt brädspel, där varje spelare spelar en stormakt (i ursprungsversionen i början av 1900-talet) och med diplomati och rävspel skall försöka dominera Europa, men det kan lätt bli för mycket. Det tar ganska lång tid att spela det ”live”, vilket gör att det passar alldeles utmärkt som korrespondensspel, eller, i dessa tider, vävspel.

Jag och ett gäng kompisar spelat ett par omgångar, men nu tror jag det är dags för mig att ta en paus. Jag har lätt för att överanalysera och tänka lite för mycket på spelet, och då försvinner lite av den trevliga aspekten av spelet. Dessutom har Diplomacy en förmåga att göra vänner till ovänner, man vet aldrig vem som kommer dolka vem i ryggen först, men det är ju det spelet går ut på, så jag får väl bara leva med att ha förlorat tre spel på raken och gratulera de som klarat sig bättre.

Kategorier: spill. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-06-30 14.56.32 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

"Dippy" är väl dessutom ett av få spel som helt saknar slumpmoment, i alla fall per spelreglerna. Om sedan någon av spelarna i smyg kastar tärning om denne ska fullfölja eller gå emot halvt utlovade pakter är en annan femma...

Vi spelade ju några omgångar Diplomacy i Fredagsklubben, och jag var lite småsugen att köpa ett exemplar nyligen men det är inte riktigt mitt favvospel. Men jag håller med om att det fungerar som korrespondensspel och har väl på sina håll spelats via e-post i åtminstone 15 år.

Förresten har jag inte kommit igång med mitt brädspelande än, men jag har en liten trave spel på hyllan (nästan samtliga med tyskspråkiga instruktioner) som väntar på att bli spelade.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se