Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Diplomati

Published: Wednesday 2010-06-30. Not available in English (automatic translation).

Diplomacy är ett ganska trevligt brädspel, där varje spelare spelar en stormakt (i ursprungsversionen i början av 1900-talet) och med diplomati och rävspel skall försöka dominera Europa, men det kan lätt bli för mycket. Det tar ganska lång tid att spela det ”live”, vilket gör att det passar alldeles utmärkt som korrespondensspel, eller, i dessa tider, vävspel.

Jag och ett gäng kompisar spelat ett par omgångar, men nu tror jag det är dags för mig att ta en paus. Jag har lätt för att överanalysera och tänka lite för mycket på spelet, och då försvinner lite av den trevliga aspekten av spelet. Dessutom har Diplomacy en förmåga att göra vänner till ovänner, man vet aldrig vem som kommer dolka vem i ryggen först, men det är ju det spelet går ut på, så jag får väl bara leva med att ha förlorat tre spel på raken och gratulera de som klarat sig bättre.

Categories: games. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-06-30 14.56.32 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

"Dippy" är väl dessutom ett av få spel som helt saknar slumpmoment, i alla fall per spelreglerna. Om sedan någon av spelarna i smyg kastar tärning om denne ska fullfölja eller gå emot halvt utlovade pakter är en annan femma...

Vi spelade ju några omgångar Diplomacy i Fredagsklubben, och jag var lite småsugen att köpa ett exemplar nyligen men det är inte riktigt mitt favvospel. Men jag håller med om att det fungerar som korrespondensspel och har väl på sina håll spelats via e-post i åtminstone 15 år.

Förresten har jag inte kommit igång med mitt brädspelande än, men jag har en liten trave spel på hyllan (nästan samtliga med tyskspråkiga instruktioner) som väntar på att bli spelade.

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se