Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Eurovisioner

Publisert: Fredag 2010-05-28. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

I morgon är det final i Eurovision Song Contest här i Oslo, men redan ikväll är det generalrepetition, och den hade jag tänkt att övervara, nu när det ändå är i samma stad som jag befinner mig i, för en gång skull. Det skall bli spännande att se, även om Sverige åkte ur för första gången någonsin.

Det hade varit kul att kunna heja på Sverige i kväll, men med tanke på hur skakig framträdandet var i går så förstår jag att hon inte gick vidare. Jag får väl ta med mig en norsk flagga och heja lite. Eller kanske man ska heja på något av de andra bidragen med svenskanknytning. Vitryssland har ju Robert Wells på piano, och flera av de andra bidragen är skrivna av svenskar.

Kul ska det bli oavsett.

Och nej, jag tycker inte att vi ska lägga ner det hela, eller bojkotta något som helst. Ibland räcker man inte hela vägen fram. Skickar man en halvdan låt, så når man kanske inte hela vägen fram. Det har hänt förut, och det kommer att hända igen.

Kategorier: media, musikk. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-05-28 15.30.11 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jag läste att Anna ansågs göra sitt bästa framträdande någonsin igår, så problemet låg i så fall att hon inte var tillräckligt känd/spelad utomlands, samt förstås att Sverige inte har tillräckligt många grannländer som slentrianröstar på oss.

Jag vet inte om jag kan rekommendera att hålla på Vitryssland oavsett om Robert Wells förstärker framträdandet. Bättre att heja på Danmark eller något av de andra länderna med svenska låtskrivare.

Ha det så kul ikväll. Att "övervara" en konsert eller föreställning låter för mig som något nödvändigt ont, men det är kanske min språkförståelse som har vissa brister.

  • Datum: 2010-05-29 00.50.35 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Om det var hennes bästa framträdande någonsin så förtjänade hon verkligen inte en plats i finalen. Skakigt värre var det.

Det är flera bidrag med svenskanknytning. Åtminstone tre är skrivna av svenskar, eller hur många det nu var.

Nu är jag tillbaka igen. Vi skippade den fejkade rösträkningen. Det gjorde de flesta andra också, så publiken strömmande ut vid halv tolv-tiden. En eloge till Ruter som matade på med expressbussar i rasande tempo!

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se