Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Eurovisioner

Published: Friday 2010-05-28. Not available in English (automatic translation).

I morgon är det final i Eurovision Song Contest här i Oslo, men redan ikväll är det generalrepetition, och den hade jag tänkt att övervara, nu när det ändå är i samma stad som jag befinner mig i, för en gång skull. Det skall bli spännande att se, även om Sverige åkte ur för första gången någonsin.

Det hade varit kul att kunna heja på Sverige i kväll, men med tanke på hur skakig framträdandet var i går så förstår jag att hon inte gick vidare. Jag får väl ta med mig en norsk flagga och heja lite. Eller kanske man ska heja på något av de andra bidragen med svenskanknytning. Vitryssland har ju Robert Wells på piano, och flera av de andra bidragen är skrivna av svenskar.

Kul ska det bli oavsett.

Och nej, jag tycker inte att vi ska lägga ner det hela, eller bojkotta något som helst. Ibland räcker man inte hela vägen fram. Skickar man en halvdan låt, så når man kanske inte hela vägen fram. Det har hänt förut, och det kommer att hända igen.

Categories: media, music. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-05-28 15.30.11 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Jag läste att Anna ansågs göra sitt bästa framträdande någonsin igår, så problemet låg i så fall att hon inte var tillräckligt känd/spelad utomlands, samt förstås att Sverige inte har tillräckligt många grannländer som slentrianröstar på oss.

Jag vet inte om jag kan rekommendera att hålla på Vitryssland oavsett om Robert Wells förstärker framträdandet. Bättre att heja på Danmark eller något av de andra länderna med svenska låtskrivare.

Ha det så kul ikväll. Att "övervara" en konsert eller föreställning låter för mig som något nödvändigt ont, men det är kanske min språkförståelse som har vissa brister.

  • Datum: 2010-05-29 00.50.35 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *****.215.142.63.getinternet.no

Om det var hennes bästa framträdande någonsin så förtjänade hon verkligen inte en plats i finalen. Skakigt värre var det.

Det är flera bidrag med svenskanknytning. Åtminstone tre är skrivna av svenskar, eller hur många det nu var.

Nu är jag tillbaka igen. Vi skippade den fejkade rösträkningen. Det gjorde de flesta andra också, så publiken strömmande ut vid halv tolv-tiden. En eloge till Ruter som matade på med expressbussar i rasande tempo!

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se