Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Dagens i-landsproblem

Publicerad: Lördag 2010-04-17.

Aftonbladet kan i dag rapportera att

På mellanlång sikt får man vänja sig vid att vissa saker inte finns, citrongräs, färsk ananas, rosor på vintern. Det blir inga jordgubbar för svenskarna förrän de börjar dundra in ifrån Sverige med tåg eller bil.

Stackars, stackars, stackars oss. För det kan vi ju absolut inte leva utan.

Kategorier: citat. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2010-04-17 23.38.05 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Lite tråkigt med rosorna. Inte för att jag är en stor konsument av färska rosor, men för att de odlas i bl.a. Kenya och eftersom de inte kan frakta iväg några till köpare leder det till kortsiktiga uppsägningar på rosplantagen. Man kan tänka sig att ägarna skulle ha såpass marginal att de kunde ha is i magen någon vecka eller två, men ganska få företagare brukar låta dränera företaget och sin egen vinst för att behålla personal och verksamhet utifall efterfrågan kommer igång igen. Förmodligen gäller samma sak för övriga långväga varor, att det inte bara är vi som blir utan dem utan också leder till att arbetare i fattiga länder blir av med sina visserligen underbetalda men ändå jobb.

Det är förstås sant att om I-länderna aldrig skulle ha börjat importera rosor, sockerärtor och citrongräs från andra sidan jordklotet skulle dessa plantager heller aldrig ha uppstått, men ingen vet vad som hade hänt istället - narkotikaodlingar eller ingenting alls? Förresten måste ju detta slå hårt mot knarkhandeln också om det inte kommer in några sådana varor. Det rent kemiska kanske tillverkas i laboratorium på hemmaplan men mer "naturlig" narkotika torde riskera att ta slut om flygstoppet skulle bli långvarigt.

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se