Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

I vårsolens glans

Published: Sunday 2010-04-11. Not available in English (automatic translation).

Våren har kommit till Oslo. Lejonparten av den snö som föll i vinter (och det var en hel del) har smält undan, och staden börjar så sakteliga att vakna upp ur vinterdvalan. Den här helgen har det varit strålande sol från en blå himmel, och även om det fortfarande kan blåsa lite kallt, så är det en helt underbar känsla. Speciellt som påskhelgen förra veckan stort inte bjöd på annat än regn och åter regn…

I går tog vi tunnelbanan till Østensjøvannet och mötte upp med Stina, Børje och lill-Astrid och promenerade i tre timmar. Vi gick runt sjön och upp till Manglerud, men hade ingen lust att sätta oss på tunnelbanan hem igen, så vi fortsatte bortåt över Svartdalen och Kværner och hem igen, en fin lång promenad i solen. I dag var vi hos Theas moster på förmiddagsfika. Hon bor på Skovveien och vi tog bussen dit, men tillbaka så gick vi, via Solli, Nationaltheatret, Stortinget och över Karl Johan. Det var inte bara vi som hittat ut i solen, det är verkligen som att Oslo vaknat till liv igen.

Jenny har fått sig en liten dockvagn som hon älskar att gå med, både inne och ute. Och nu som det är lite varmare och torrare väder är det ju bara att gå ut och leka, det är betydligt enklare än på vintern i alla fall.

Categories: kids, life. Share: Facebook, Google+, email

Comments

The article is older than a fortnight and has been closed for new comments.

Disclaimer: The comments are copyrighted by their respective authors. The web site owner takes no responsibility for the contents of the comments. Improper comments will be deleted.

  • Datum: 2010-04-12 09.24.58 CEST
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******.hosting.quicknet.se

Igår planterade jag lite frön. I morse fick jag skrapa rutorna på bilen. :-/ Våren är här, men de kalla nätterna är ännu inte slut.

  • Datum: 2010-04-12 10.11.10 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *******.opera.com

+2,5°C i morse när jag gick med Jenny till dagis. Men det är strålande sol från en blå himmel...

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se