Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Tjugo år som fribrottningsfan

Publicerad: Lördag 2010-04-03.

Mina föräldrar skaffade parabolantenn en gång på våren 1990. Det var på den tiden Sverige bara hade två marksända kanaler från Sveriges Television, och då det var spännande att via parabol få tillgång till kanaler från resten av Europa (och världen). En av mina första upptäckter var den amerikanska fribrottningen. På Eurosport och Sky One sändes WWF:s fribrottningsprogram (numera kända som WWE). Jag blev fast, och är det fortfarande (och, ja, jag vet att alla matcher är uppgjorda i förväg, tack).

Eftersom jag är en liten statistiknörd började jag skriva ned alla resultat från storgalorna. Det började i ett anteckningsblock, som blev till ett enkelt BASIC-program på min Commodore 64, för att senare bli en textfil på PC som jag, när jag fick tillgång till modem, postade till en del lokala BBS:er. När jag skapade min första vävplats 1995 så blev det till en populär delvävplats under namnet American Wrestling Trivia. Jag har aldrig riktigt brytt mig om att föra så mycket statistik över besök per dag, men jag fick ganska många kommentarer på sidan från besökare.

I och med att fribrottning inte är så väldigt populärt i Skandinavien har jag tidvis haft svårt att se programmen. När Sky One kodades och Eurosport slutade sände såg jag mest på tysk TV, men det hade jag inte längre tillgång till när jag flyttade hemifrån och fick kabel-tv istället för parabol. Till slut tappade jag orken, och slutade uppdatera. Men nu har jag fått upp intresset igen. Nya Eurosport har börjat visa WWE igen, och så har en av norska TV 2:s sidokanaler börjat visa en nedklippt version av Raw lördagsnätter. Så nu har jag så sakteliga börjat lägga in resultat igen. Det är långt ifrån komplett för tiden efter 2005, men jag jobbar med att àjourföra det hela. Nuförtiden finns sådan här information lite överallt, till exempel på Wikipedia, men det är ändå lite kul att hålla liv i en vävplats som har en historia tjugo år bakåt i tiden.

Kategorier: livet. Dela: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikeln är äldre än 14 dagar och går därför ej längre att kommentera.

Friskrivningsklausul: För upphovsrätten till kommentarerna svarar respektive författare. Vävplatsägaren tar inget ansvar för innehållet i kommentarerna. Opassande kommentarer kommer att raderas.

  • Datum: 2010-04-03 10.22.17 CEST
  • Namn: Storebror
  • Sänt från: ************.bredband.skanova.com

Hur står det till med Wrestleweasel, nuförtiden?

  • Datum: 2010-04-03 11.33.01 CEST
  • Namn: Peter Krefting
  • Sänt från: *********.dhcp.bluecom.no

Wrestlevessel? Jag har inte hört av honom på ett par år. Det är säkert till det bästa.

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se