Hoppa över introduktion.

VargaBlogg

Betraktelser från en svensk i Norge.

Här hittar du mitt lilla klotterplank där jag skriver saker jag tänker på.

I min blogg skriver jag om livets små och stora orättvisor, om skräppost, veterandatorer, brädspel, norrmän, aktuella och inaktuella händelser, teknik och vadhelst annars som faller mig in – med andra ord en salig röra. Alla åsikter som skrivs ut är naturligtvis mina egna, och alla likheter med levande personer är självklart avsiktliga.

Dessa sidor använder automatiskt språkval, om du hellre vill läsa på engelska kan du välja denna sida istället. Se hjälpen för information om hur du får din vävläsare att välja rätt språk automatiskt. En månadsöversikt är också tillgänglig.

© Upphovsrätt till all text och bild ägs av Peter Krefting, såvida inte annat anges. Mer om författaren.

Tio år

Publicerad: Tisdag 2010-01-05.

En kall januarimorgon för tio år sedan anlände jag och mitt flyttlass per bil till Oslo. Jag hade bara varit i Oslo ett par gånger tidigare, några gånger som barn och så en gång på intervju i slutet av november 1999. Nu har jag varit här i tio år och är ganska säker på att jag kommer stanna kvar under en överskådlig framtid i alla fall. För fem år sedan var jag inte lika säker på det, men sedan dess har har det hänt saker och livet har förändrats.

För tio år sedan kom jag hit, driven av ett drömjobb på Opera Software, mitt första riktiga jobb efter min högskoleutbildning. Så här tio år senare har jag hunnit med att byta jobb en gång, för att så se det jobbet gå i konkurs nitton månader senare, varpå jag kommit tillbaka till jobbet på Opera. Jag trivs väldigt bra med att vara tillbaka, även om det var ganska nervöst att börja där igen efter att ha varit borta så länge.

För tio år sedan var jag ensam och utlämnad, där jag bodde i en liten källarlägenhet i utkanten av Oslo utan att känna en själ. Om man säger så, så växte min dvd-samling ganska fort de första månaderna. Nu tio år senare bor jag i en fin lägenhet på Vålerenga, tillsammans med fru och barn.

Tiden går, en del saker består och en del förändras. Jag undrar var jag är i livet den femte januari år 2020?

Kategorier: livet. Dela: Facebook, Google+, e-post

| | Senaste inläggen | Denna månad | Alla månader och kategorier

Denna sida läses bäst på Internet.

peter@softwolves.pp.se