Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Tiotalet

Publisert: Lørdag 2010-01-02. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Så har vi då lämnat ”00-talet” bakom oss och gått in i 10-talet. Det är lite märkligt, det känns inte så länge sedan år 2000 stod för dörren och alla var rädda för år 2000-problematiken, men det är avlägsen historia nu. Likaså är de båda bubblorna som sprack, IT-bubblan och finansbubblan. Och allt annat som nu hände under det här decenniet…

Vad tiotalet kommer att föra med sig är omöjligt att veta, men det är under det här decenniet som Jenny kommer att växa upp. När tjugotalet börjar kommer Jenny vara elva år gammal och jag gissar på att hon kommer förknippa tiotalet med barndomen. När hon blir vuxen kommer modet, musiken och tekniken från tiotalet att vara hennes ”retro”, precis på samma sätt som min generation har 1980-talet.

Oavsett vad så skall är det spännande att gå in i ett nytt ”tal”, även om själva övergången bara skedde över en natt, vilken som helst (om än ganska kall). Det var å andra sidan millennieskiftet också. Allt det spännande ligger som vanligt i betraktarens öga.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2010-01-03 19.33.41 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: **************.cust.tele2.se

Jepp. Det räcker att byta religion och tideräkning så får man helt andra siffror. Eller är det så att bara den gregorianska tideräkningen är "den rätta" i dagens värld, så allt som sker inordnas tidsstämplar under denna? Jodå, jag bekänner mig till samma tideräkning men är varse att såväl judar, muslimer som många andra grupper har sina egna tidevarv. Tänk bara på Maya-kalendern och 2012.

Förresten läste jag i tidningen att år 2038 tar sekunderna slut på alla 32-bitars Unix-artade operativsystem. Redan 28 år i förväg har nu allmänheten blivit varnade för den kommande datorkollapsen, såvida inte alla system och program hunnit uppdaterats tills dess. Det nämndes att datorer som hanterar järnvägar, kraftverk osv brukar fasas ut väldigt långsamt men frågan är hur många av dem som behöver känna till dagens datum.

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se