Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

Obamafiering

Publisert: Torsdag 2009-12-10. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

Barack Obama är på besök i Oslo och det märks ganska tydligt. Jag lämnade Jenny på dagis i morse och skulle cykla vidare till jobbet, men fick leta en stund för att hitta ett ställe jag kunde korsa Strømsveien på. På de två första ställena jag försökte stod det beväpnad reflexvästklädd polis och stoppade både bilister, fotgängare och cyklister från att komma förbi. På det tredje så kom jag över, jag är lite osäker på om jag egentligen borde ha fått det, men polismannen som stod där verkade inte vara speciellt intresserad av att stoppa mig, så jag tog chansen. Från jobbet så kan jag se och höra (svarta?) helikoptrar som cirklar över centrala Oslo och nere i centrum är det tydligen ännu mera kaos, så jag tror jag håller mig borta.

Kategorier: livet. Del: Facebook, Google+, e-post

Kommentarer

Artikkelen er mer enn 14 dager gammel og er derfor ikke mulig å kommentere.

Forbehold: Opphavsrett for hver kommentar tilhører forfatterne. Eieren av nettstedet tar ikke ansvar for innhold i kommentarer. Upassende kommentarer blir fjernet.

  • Datum: 2009-12-11 11.40.16 CET
  • Namn: Anders Carlsson
  • Sänt från: ******************.business.telia.com

Polisen borde väl kunna göra en snabb visitering, såvida inte cyklar räknas som vapen? Visserligen skrev du att även fotgängare stoppades från att korsa vägen, men en obeväpnad person till fots borde kunna oskadliggöras rätt snabbt av livvakter och annan säkerhetspersonal innan denne nått fram till sin måltavla. Nu minns jag inte hur det ser ut i den delen av Oslo, om ALLT innanför vägen var avspärrat område eller om det bara var själva passagen över vägen som var känslig mark.

Jag tycker fortfarande att det var smart att utse Obama till pristagare eftersom det nästan tvingade honom att även åka på klimatkonferensen i Köpenhamn, något som i början var rätt osäkert. Den formen av dunkelt samarbete mellan olika intresseorganisationer skulle man kunna bygga vidare på. Det kanske fungerar för att locka fram efterspanade terrorister också, dela ut något fint pris som måste tas emot på plats. De mest förhärdade skickar väl i så fall någon dubbelgångare. Det kunde säkert Barack Obama också gjort om han haft lust. :-D

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se