Hopp over introduksjonen.

UlveBlogg

Betraktninger fra en svenske i Norge.

Her finner du min lille rableblokk hvor jeg skriver ting jeg tenker på.

I min blogg skriver jeg om livets små og store urettferdigheter, om søppelpost, veterandatamaskiner, brettspill, nordmenn, aktuelle og uaktuelle hendelser, teknikk og hva som nå faller meg inn – med andre ord et eneste stort sammensurium. Alle meninger som blir beskrevet er naturligvis mine egne, og alle likheter med levende personer er selvfølgelig med hensikt.

Disse sidene bruker automatisk språkvalg, og hvis du heller ønsker å lese på engelsk kan du isteden velge denne siden. Se hjelpen for info om hvordan du får din nettleser til å velge riktig språk automatisk. En månedsoversikt er også tilgjengelig.

© Opphavsrett til all tekst og bilder eies av Peter Krefting når ikke annet er angitt. Mer om forfatteren.

District 9

Publisert: Torsdag 2009-10-01. Ikke tilgjengelig på norsk (oversett automatiskt).

För ett tag sedan såg jag District 9 på bio. Filmen är något så ovanligt som ett science fiction-drama som utspelar sig i Sydafrika. Det känns fräscht med en film som inte utspelar sig i New York eller London eller någon annan ”vanlig” storstad.

För tjugo år sedan kom det första utomjordiska rymdskeppet till Jorden, men till skillnad från alla skräckscenarier så var det inte en invasionsarmé, utan hjälpbehövande sjuklingar. Ett temporärt läger sätts upp utanför Johannesburg, där skeppet anlände, och utomjordingarna forslas ned. Efter tjugo år bor de fortfarande där och det skapar en hel del problem, men nu har myndigheterna bestämt sig för att göra något åt det.

Filmen är lika mycket en samhällskritik som en science-fictionfilm och går att se från båda hållen. Som sci-fi får man utomjordingar, rymdskepp och avancerad teknik. Som samhällskritik får man ghetton, apartheid och flyktingläger och titeln är en anspelning på District Six från apartheidtidens Sydafrika.

För övrigt måste jag nog säga att Allans sammanfattning av filmen var ganska träffande. Om det här hade varit en amerikansk film hade språkbruket nog varit aningen annorlunda…

Denne artikkelen er referert i: Trolljegeren.

Kategorier: film. Del: Facebook, Google+, e-post

| | Siste artikler | Denne måneden | Alle måneder og kategorier

Denne siden leses best på Internett.

peter@softwolves.pp.se