Skip past introduction.

WolfBlog

Reflections from a Swede in Norway.

Here you will find my small graffiti board where I write about things I come to think about.

In my blog, I write about the general unfairness of life, about spam mail, vintage computers, board games, Norwegians, current and not-so-current affairs, technology and whatever else occurs to me — in other words, a glorious mess. All opinion expressed here are of course my own, and all similarities with any living people is of course intentional.

These pages are using automatic language selection, if you prefer to read in Swedish, please use this page instead. See the help for info on how to make your web browser select the correct language automatically. A monthly overview is also available.

All text and pictures © copyright Peter Krefting, unless otherwise noted. More about the author.

Inglorious basterds

Published: Thursday 2009-09-17. Not available in English (automatic translation).

Jag har kommit mig iväg och sett på film ett par gånger (efter Jennys läggtid) men ligger lite efter med att skriva om dem. För ett par veckor sedan var jag och såg Quentin Tarantino-filmen Inglorious Basterds. Jag gillar Quentin Tarantino-filmer, så när jag fick höra om den här fick jag väldig lust att se den, och jag blev inte besviken.

Filmen utspelar sig i andra världskrigets Frankrike. De amerikanska trupperna har landsatt ett specialkommando av nazistjägare under ledning av lieutenant Aldo Raine, med ett, och endast ett, mål: att leta upp, skjuta ned och skalpera nazister. De blir snabbt fruktade bakom de tyska linjerna och till och med Hitler själv gör vad han kan för att stoppa dem.

Gillar man Tarantinos berättarstil blir man inte besviken, letar man efter en realistisk skildring av andra världskriget ska man nog se åt ett annat håll. Filmen är bara löst baserad på verkligheten och mot slutet blir den bara mer och mer absurd, men det gör inget. Allting i filmen är så överdrivet på sedvanligt Tarantino-vis att det bara blir helt underbart.

Filmen skall visst vara baserad på en italiensk film från 1978 som enligt uppgift skall vara Quentin Tarantinos favoritfilm, och en film han velat göra om sedan han såg den för första gången. Vad jag förstått är den bara baserad på i ordets lösaste bemärkelse. Jag hoppas det kommer en dubbel-blu-ray-utgåva med både originalet och Quentins version. I så fall ska jag köpa den, det här är en film jag vill se igen!

This entry is referenced in: Lincoln Unchained.

Categories: movies. Share: Facebook, Google+, email

| | Latest postings | This month | All months and categories

This page is best read on the Internet.

peter@softwolves.pp.se